Da pojasnim moju čudnu situaciju pa vjerojatno netko ima neko rješenje jer ja ga nakon svega i mnogo kemikalija više ne vidim.
Na Homebox turbo sam, sad već preko godinu i pol i tješi me činjenica da se jako brzo bliži kraju ugovoru, jer ako ovako ostane definitivno se odlučujem za raskid.
Prva tri mjeseca sam imao 60-ak mpbs, zadnjih godinu i pol 5-10 mbps, dok često pada i na 1 mbps. Promijenio 3-4 routera, no ista stvar.
Da pređem na stvar.
Dakle, 2 km zračne linije sam od njihove bazne stanice. Bez antena imam 4G signal na 3 crtice (nekih 102 dB). Sa vanjskim Iskra P56 antenama dobijem maksimum RRSP signal, pa čak nekad i prelazi ispod nominalnih vrijednosti:
RSRP -70dBm,
RSSI -55 dBm
RSSQ -9 dBm
SNR - 4-7 dBm
E sad sa tim vrijednostima brzina i dalje ide 5-10 mbps, a često i ispod toga. Trenutno imam Huawei B310s-22, prije toga dva puta promijenjen ZTE 283+.
Trenutno iz VIP-a karikiraju i nakon svih pritužbi/promjena nude mi kao zadnju opciju zamjenu kartice. Što vjerojatno neće popraviti ništa.
U kući na samo jednom mjestu imam donekle dobru brzinu i to bez antena, nekih 20-ak mbps download (ovisi), ali samo kad postavim na rub veš mašine, u kupatilu.

Tu dobivam poboljšanje RRSP-a sa -102 na -97 dBm.
E sad da -97 dBm može izvući brzinu od 20-30 mbps, a sa antenama (sa -70dBm) 4-5 mbps... ne kužim gdje je greška?