View Single Post
Staro 06.04.2018., 01:28   #1735
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ja ne bih nužno Samsungov video nazvao boljim, već iskrenije - mirnijim, iz razloga šta mirniji video ne mora nužno značiti i da je bolji, pogotovo nekome tko snima video u stabilnim uvjetima.

Točnije bi, po meni, bilo usporediti video snimanje oba uređaja dok stoje na stativu, jer dok su svi opterećeni stabilizacijom, propuštaju druge, po meni bitnije detalje u usporedbi dva videa - boje, detalje, dr, itd.
Pa upravo, kako i kolega xlr piše, nema smisla.
Mob se koristi u pokretu, akciji, u situacijama gdje je upravo mob najprakticniji.

Studio kamere se koriste na stativima a ne mobiteli.
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Usporedba videa na stativima je kao mjerenje trajanja baterije u airplane modu. Eliminiras jednu ili vise varijabli iz realnog zivota. Jednostavno nema smisla ako snimka ne valja upravo sada, ovog trena, u dnevnom boravku dok snimas klinca kako radi prve korake ili intimni filmic s gospodjom. Hoces li traziti stativ? Sve dok ti testovi nisu radjeni u nekakvim "laboratorijskim uvjetima", onda se mogu uzeti kao relevantni za jednog prosjecnog Joea

Brojati nijanse boja u svakom frejmu i secirati kvarkove subpixela, ne znam... Samo cu njezno ugasiti internet za danas
Drito to.
Dok ovaj p20pro čak i pri 1080 snimanju ima mutniju i sa puno manje detalja snimku.

Naravno da svaki mob u mrtvom mirovanju će imati vrlo dobre snimke, ali ko ga tako koristi.
Gabre je offline   Reply With Quote