05.04.2018., 15:45
|
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Autor smuchac
Štefane,prošlo je vrijeme Theben,AEG,ELRA, Iskrinih TKM uklopnih satova mehaničkih i elektronskih koji su se podešavali i stvarali probleme koje spominješ. Frekvencijski prijemnici koji su sada u igri ne ovise o vremenu podešenom u brojilu i amen. Prevacivači tarife najčešći po terenu su Elster,ABB,Promatic,HD Comsys i ostali i rade kako sam rekao,najčešće u kombinaciji s indukcijskim i rjeđe s elektronskim brojilima koji u sebi nemaju prebacivač tj. najčešće Siemens i Iskra. Struja se očitava dvaput godišnje ponajprije zbog obračuna i ugovorenih obračunskih razdoblja te određivanja razlike i akontacijskih rada a tek onda usput da bi se utvrdilo da li su samoočitači slali točna stanja,da li ne radi uklopni,jeli ispravno brojilo,fali li plomba,dal netko krade struju i sl. Ako radiš tamo gdje si reko,to bi trebao znati.
Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
|
U redu,ali sustav sam prepoznaje grešku ako omjer tarifa ne odgovara.Sva digitalna brojila na našem terenu su Iskra MT30,Riz EBM ili EBT,iskra MT382,MT 173 i malo rijeđe LandisGyr i sva su ona programirana prije ugradnje(izuzetak su MT 30 koja se programiraju ručnim terminalom nakon ugradnje) i kao takva nemaju frekvencijske prijemnike o kojima pričaš.
Poslano sa mog A8 MAX koristeći Tapatalk
|
|
|