Citiraj:
Autor bertone
|
ova opcija da sam radim radnu plocu nazalost nije moguca u ovom trenutku, nemam alata potrebnog, tako da cu to ostaviti za neki dugi pokusaj, a vjerujem da cu se odvaziti kad tad, jer ovo sve izgleda odlicno! a ovaj japanski nacin, mogu se samo nadati da cu jednog dana imati nesto takvo
Citiraj:
Autor fanATIk
Ne znam zašto bi uopće fiksirao za zid, pa ima to dovoljno mase, ne ide nikud.
18/19 mm iveral mislim da se bude s vremenom malo uvio.
Ako ideš na 25 mm, šanse su manje.
Idealno bi ti bilo od radne ploče, no vidim da je širina 80, dok je standard 60-62 cm. Mada ima i radnih ploča od 90 cm samo je puno manji izbor dezena. I skuplje su.
No ojačat ga možeš i tako da jednostavno ispod radne ploče staviš još jednu, no užu od gornje, ili dvije širine cca 10 cm. Zaljepiš ih za radnu i dodatno pošarafaš odozdo. Dobio si sendvič konstrukciju i nema šanse da se savije.
Noge ti je najjeftinije kupit. Možeš ih i izradit ako imaš znanja i alata, no mislim da će te skuplje ispast.
Ne znam zašto bi noge oštećivale laminat, pa nebuš vukao stol amo tamo. A i sve noge imaju ili glatku plastiku na dnu ili nekakav filc ili gumu, pa i kad vučeš, nema oštećenja.
|
A fiksirao bih to za zid, ako se ne varam inace su sankovi fiksirani za zid, jer ipak se to tu i tamo pomakne kad se netko nasloni, gurne itd... ili se varam?
isao bih na iveral od 38mm, znaci standardna debljina radne plohe. je dobro kazes standard je ili 63cm ili 90cm sirine. ja bih isao na ovu plocu od 90cm sirine, mozda ju budem suzio na 80cm, ili ju pustim na 90cm, to cu jos odlucit, ovisi i o tome kakvu vrstu kantiranja nude ti gdje cu je kupit...
hm, zanimljiv prijedlog za ojacanje, to bi trebalo bit dovoljno? nece se uvijati? nekako imam feeling da ce se i to ojacanje skupa s tim uvijati... hm..
ok, sve si mi rekao za noge...
Citiraj:
Autor bertone
Možeš i izbaciti noge ako ladice prebaciš desno, a slobodni kraj (sad lijevi) učvrstiš za zid L profilom koji se neće ni vidjeti ako napraviš utor u bočnoj stranici radne ploče za njega.
Edit: Što se ladica tiče, kako stol/šank/ili što već nije dužom stranicam uz zid već na sredini sobe, razmisli o izradi ladica s obje strane... znači zajednička kutija za ladice i ladice dubine 40 cm (ili koji cm manje) ako je širina stola 80 cm.
|
ne mogu prebacit ladicara desno, jer ona gubim jedno mjesto za sjedenje, ovako je to stol za 5 ljudi, a onako bi bio za 4

.
dobra ideja za ovaj ladicar s dvije strane, i meni je to palo na pamet, medjutim s druge strane ce mi bit vjerojatno neke stvari (taburei) spremljeni, pa mi onda te ladice nece biti "dosupne" stalno... tako da sam manje vise zbog toga odustao. sta s etice ladicara, jedino razmisljam o tome da ladicar bude sirine 60, a ne 40cm kako je sada prikazano... al tu gubim onda 20cm prostora za sjedenje, al to je tako, win some lose some...