Citiraj:
Autor Dottore
S7 i S8 imaju modani Gcam na bazi Exynosa. Nema veze sa pravim Google camera.
Gledao sam neke tvoje fotke i tu ponegdje gubi kvaliteta kad napola/malčice zumiraš.
Trebaš vidjeti sa pravim SD 821/835. Kad malo bolje razmislim, Huawei/Google Nexus 6p sa SD810 daje bolje rezultate nego S7.
|
Ne znam koje veze ima je li Exynos ili SD jerbo to nema veze s modulom kamere, lećom, a procesiranje slike je više-manje isto pa ne vidim zašto bi SD bio išta bolji u tom pogledu. Možda ima brže procesiranje zbog optimiziranost procesora, ali osim toga ne vidim kako bi procesor radio razliku u kvaliteti fotografije ukoliko se koristi "isti" software.
Uspoređiva sam više puta stock i gcam na svom i gcam daje ne samo bolji DR nego i finije detalje i puno prirodniju sliku. Stock previše sharpa i to ne izgleda dobro.
Naravno, još podržava i portrait mod što nema u stock kameri.
Citiraj:
Autor tOta
Kod brata sam probao GCam poslije 2 minute čitanja na XDA - Nokia 8 u pitanju, zaključak poslije dvije-tri fotke HDR je puno bolji tj. DR je znatno poboljšan.
Sad mene zanima vezano za S7 što pišeš. Da li je GCam "dovoljno" stabilan za svakodnevnu upotrebu nekome tko nema pojma o .apk i slično. Pitam jer imam jedan use case, kvaliteta slike je broj jedan, a korisnik nije dovoljno napredan za razna podešavanja, osim početnih koje bi ja trebao uraditi. 
|
Meni je gcam odličan, koristim v8.2 i radi bez bugova i greške. Na prijašnjim verzijama (v3-4) je znalo izbacivati i dosta fotografija ne bi bile dobro procesirane, ali s ovim nemam problema.
Evo malo s Velebita koristeći staru verziju gcama.
https://photos.app.goo.gl/ghzaE4dMGJhSBOOU2
Vidi kako je na par slika vrhunski očuvan DR pogotovo na onoj slici di je vrh obasjan suncem a sve ostalo u sjeni, mene je impresioniralo strašno kako to nije izgorilo, a opet ne djeluje umjetno nego dosta prirodno.