Citiraj:
Autor Mar
S7 ima praktički identičan hardware kamere kao S8, ali s gcam daje bolje slike nego stock s8 i u nekim slučajevima bolji od s9.
Stock Samsung kamera ima previše grubog sharpanja i slabiji DR od gcam.
U usporedbi, Mate 10 Pro ima lošije fotografije od S7/8 stock i nema mogućnosti za instalaciju gcam.
Slike na tim Huaweijima su previše ubijene NRom.
Ne znam sad situaciju s P20 Pro, nadam se da će biti najbolja do sada jer je senzor dosta veći i sve je na Huaweijiu da napravi kvalitetan soft.
Više niti RAW usporedba nema smisla jer mobitel s 10ak ekspozocija i stackingom daje puno bolju kvalitetu od bilo koje obrade jedne raw fotografije.
To je ljepota današnjih brzih mobitela/senzora/iščitavanja jer omogućava dosad neslućene kombinacije i uz napredan software nadilazi kvalitetu većih senzora u jednostrukim ekspozocijama.
|
Kod brata sam probao GCam poslije 2 minute čitanja na XDA - Nokia 8 u pitanju, zaključak poslije dvije-tri fotke HDR je puno bolji tj. DR je znatno poboljšan.
Sad mene zanima vezano za S7 što pišeš. Da li je GCam "dovoljno" stabilan za svakodnevnu upotrebu nekome tko nema pojma o .apk i slično. Pitam jer imam jedan use case, kvaliteta slike je broj jedan, a korisnik nije dovoljno napredan za razna podešavanja, osim početnih koje bi ja trebao uraditi.
--------------------------
Zanimljiva usporedba, vidi se razlika između 40mp i 10mp moda: