Citiraj:
Autor lit
.....
Ako netko ima info kako to radi, molim neka objasni.
....
|
Neću reć da sad ja to znam, ali ako mogu pomoći, što se tiče te analize, ja sam isto tako pokušavao prije par mjeseci dokučiti, pa sam čitao različite dokumente o payment sistemima proportional, PPS, PPLNS...
(npr
https://www.bytecoin.party/mining-pool-methods/)
Pa sam rabio formule za izračun profitabilnosti ovisno o diff, kao whattomine. Vrlo brzo sam odustao, jer mi se čini da je to vrlo proizvoljno razrađeno i protumačeno i više ne brinem.
Nego si sam svakih par dana provjerim profitabilnost pomoću excela, tako da jednostavno uzmem sample1 (registriram datetime1 i earnings1), pa onda nakon nekog proteklog vremena sample2 (datetime2 i earnings2), i znajući cijenu coina, projiciram koliko će bit profit po danu i mjesecu.
Ali i tu mozes napraviti gresku jer ima par caka.
- Treba uzet prvi sample ne odmah čim počneš majnat, nego barem neka prođe par sati. Ako ima graf, dok ti se average hr ne ustabili.
- Na malom poolu (mali hr) treba i veći vremenski period dok uopće uzimaš prvi sample. Barem blok ili dva da se pronađu dok ti majnaš konstantnim hr. Sve to ovisi o payment sistemu, npr PPLNS (pay per last N shares). Neki poolovi indiciraju PPLNS window kao npr 6 sati, i to se mijenja, kao i diff. Znači ako uletiš na kratko, kao i da nisi.

Možda zato imaš te razlike koje spominješ.
- Ako pool ima mali hr, i pronalazi neznam, par blokova u danu, trebaš veći vremenski period između sampliranja, inače ti rezultat jako ovisi o trenu kad si baš uzeo sample 2. I to možeš provjeriti ako uzmeš dva sampla 2 jedan iza drugoga na malom razmaku, pa dobiješ veliku promjenu u profitu.
Neki poolovi rade i graf earningsa u vremenu, to je onda to što računam.
Uglavnom, otkad tako radim, odgovara mi iznos usd/danu i onom što piše na WTM i onom što se priča po forumima. I ne mijenjam poolove u kratkom vremenu, uzmem onaj s većim hr, provjerim na opisan način dal se slaže s onim što se priča i vozi Miško..
Eto nadam se da sam p., a ako nisam onda mi je ž.