View Single Post
Staro 30.03.2018., 21:05   #1690
rudi1
Registered User

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
.....

Ako netko ima info kako to radi, molim neka objasni.

....
Neću reć da sad ja to znam, ali ako mogu pomoći, što se tiče te analize, ja sam isto tako pokušavao prije par mjeseci dokučiti, pa sam čitao različite dokumente o payment sistemima proportional, PPS, PPLNS...
(npr https://www.bytecoin.party/mining-pool-methods/)

Pa sam rabio formule za izračun profitabilnosti ovisno o diff, kao whattomine. Vrlo brzo sam odustao, jer mi se čini da je to vrlo proizvoljno razrađeno i protumačeno i više ne brinem.

Nego si sam svakih par dana provjerim profitabilnost pomoću excela, tako da jednostavno uzmem sample1 (registriram datetime1 i earnings1), pa onda nakon nekog proteklog vremena sample2 (datetime2 i earnings2), i znajući cijenu coina, projiciram koliko će bit profit po danu i mjesecu.

Ali i tu mozes napraviti gresku jer ima par caka.
  • Treba uzet prvi sample ne odmah čim počneš majnat, nego barem neka prođe par sati. Ako ima graf, dok ti se average hr ne ustabili.
  • Na malom poolu (mali hr) treba i veći vremenski period dok uopće uzimaš prvi sample. Barem blok ili dva da se pronađu dok ti majnaš konstantnim hr. Sve to ovisi o payment sistemu, npr PPLNS (pay per last N shares). Neki poolovi indiciraju PPLNS window kao npr 6 sati, i to se mijenja, kao i diff. Znači ako uletiš na kratko, kao i da nisi.
Možda zato imaš te razlike koje spominješ.
  • Ako pool ima mali hr, i pronalazi neznam, par blokova u danu, trebaš veći vremenski period između sampliranja, inače ti rezultat jako ovisi o trenu kad si baš uzeo sample 2. I to možeš provjeriti ako uzmeš dva sampla 2 jedan iza drugoga na malom razmaku, pa dobiješ veliku promjenu u profitu.

Neki poolovi rade i graf earningsa u vremenu, to je onda to što računam.

Uglavnom, otkad tako radim, odgovara mi iznos usd/danu i onom što piše na WTM i onom što se priča po forumima. I ne mijenjam poolove u kratkom vremenu, uzmem onaj s većim hr, provjerim na opisan način dal se slaže s onim što se priča i vozi Miško..
Eto nadam se da sam p., a ako nisam onda mi je ž.
rudi1 je offline   Reply With Quote