View Single Post
Staro 30.03.2018., 17:53   #4508
Ossa
Registered User

Datum registracije: Jan 2018
Citiraj:
Autor Stefan032 Pregled postova
... Hwinfo prijavljuje na nekih 24 sata 1 gresku na jednoj kartici, ostale kartice imaju 0 gresaka....
Da li to šteti karticama što prikazuju greške? Na mining.help piše da je ok ako kartica izbacuje 1-2 greške svakh nekoliko sekundi.

Ja imam 3 kartice s kojima pokušavam, ali često imam smrzavanje PC-a.

PSU:Fortron Hyper 600W, 80+
MBO:ASRock Z370 PRO4, 1151
GPU1:XFX RX470 RS 4GB Elpida
GPU2:Sapphire RX580 Pulse OC 4GB Elpida
GPU3:XFX RX480 RS 8GB Samsung

Blokchain driveri i OverdriveNTool

470 i 480 su uštekane direktno u matičnu, a 580 preko risera 006c. Probao sam izvrtiti sve kartice preko risera, ali večinom zablokira ova na riseru. Probao sam zamjeniti riser i opet ista stvar. (Čekam da mi sad dođe treći riser 008s)
Nakon što zablokira PC, moram reset na gumb i nakon prvog boota ne prikazuje grafičku sa risera. Onda moram ugasiti komp, ugasiti napajanje na prekidač na par sekundi i kad ponovo upalim onda je opet sve ok.
Trenutno ih imam na ovim postavkama sa slike jer sam tu nekako našao maximum na kojima rade. Zanimljivo je da sam 470 i 480 karticama morao ostaviti GPU MHz na 1220 jer spuštanjem toga sam gubio MH/s. Te također za 580 je 2050MHz neki zadnji maksimum na kojem mi radi a da se ne prestane raditi i prikazivati brzinu 0.0 nakon čega slijedi smrzavanje PC-a.
To sve skupa iz zida vuče 495-500W. Koje su vaše preporuke što da mjenjam?

PS: sad sam se sjetio dok sam slagao to. 580 mi je bila od složenog PC-a, a 470 i 480 sam dokupio. Njih sam prvo imao namjeru obje staviti preko risera, ali onda bi kod pokretanja, PC prvo 2x prekinuo boot 1-2 sekunde nakon pritiska gumba za paljenje i tek onda se krenuo paliti.
Kad sam jednu ustekao u maticnu direkt a samo jednu na riser onda se to više ne događa. Svaki riser je imao svoj kabel za napajanje, tako da nije preopterećenje. Zašto bi se to događalo?
Ossa je offline   Reply With Quote