Citiraj:
Autor Stefan032
... Hwinfo prijavljuje na nekih 24 sata 1 gresku na jednoj kartici, ostale kartice imaju 0 gresaka....
|
Da li to šteti karticama što prikazuju greške? Na mining.help piše da je ok ako kartica izbacuje 1-2 greške svakh nekoliko sekundi.
Ja imam 3 kartice s kojima pokušavam, ali često imam smrzavanje PC-a.
PSU:Fortron Hyper 600W, 80+
MBO:ASRock Z370 PRO4, 1151
GPU1:XFX RX470 RS 4GB Elpida
GPU2:Sapphire RX580 Pulse OC 4GB Elpida
GPU3:XFX RX480 RS 8GB Samsung
Blokchain driveri i OverdriveNTool
470 i 480 su uštekane direktno u matičnu, a 580 preko risera 006c. Probao sam izvrtiti sve kartice preko risera, ali večinom zablokira ova na riseru. Probao sam zamjeniti riser i opet ista stvar. (Čekam da mi sad dođe treći riser 008s)
Nakon što zablokira PC, moram reset na gumb i nakon prvog boota ne prikazuje grafičku sa risera. Onda moram ugasiti komp, ugasiti napajanje na prekidač na par sekundi i kad ponovo upalim onda je opet sve ok.
Trenutno ih imam na ovim postavkama sa slike jer sam tu nekako našao maximum na kojima rade. Zanimljivo je da sam 470 i 480 karticama morao ostaviti GPU MHz na 1220 jer spuštanjem toga sam gubio MH/s. Te također za 580 je 2050MHz neki zadnji maksimum na kojem mi radi a da se ne prestane raditi i prikazivati brzinu 0.0 nakon čega slijedi smrzavanje PC-a.
To sve skupa iz zida vuče 495-500W. Koje su vaše preporuke što da mjenjam?
PS: sad sam se sjetio dok sam slagao to. 580 mi je bila od složenog PC-a, a 470 i 480 sam dokupio. Njih sam prvo imao namjeru obje staviti preko risera, ali onda bi kod pokretanja, PC prvo 2x prekinuo boot 1-2 sekunde nakon pritiska gumba za paljenje i tek onda se krenuo paliti.
Kad sam jednu ustekao u maticnu direkt a samo jednu na riser onda se to više ne događa. Svaki riser je imao svoj kabel za napajanje, tako da nije preopterećenje. Zašto bi se to događalo?