Citiraj:
Autor Bubba
Pa zato ti i kazem - zakonski sam sigura da je to prekrsaj za oduzimanje vozacke dozvole - je li zaista potrebno da bude tolika kazna i oduzimanje, to je neka nasa pravda u koju vjerujemo da mozda nije bas istovjetna pravu.
Ali ponavljam, totalno pederski sve u svemu, a poprilicno sam siguran da im te usklade digitalni znakovi-kamere nisu bas jako dokumentirane, pa malo razmisli i pukni kakvu zalbu, ne bih ja to pustio tek tako.
|
Napisat ću "prigovor" - pod navodnicima jer ću priznat svoj nemar i zamolit za ublažavanje mjere oduzimanja vozačke (ovisi koliko će tražiti kad mi dostave prekršajnu prijavu), budući da nisam kažnjavan. Ako prolazi ljudima koji napušu nekoliko promila, ili jurcaju unutar naselja, ne vidim zašto ni ja ne bih pisao molbu. Prvi ću se složiti da je to glupo, ali da ću kraj takvih slučajeva odgulit cijelu kaznu koju odrede - neću. Opisat ću situaciju, da sam naučio lekciju i da kakva god kazna bila, na mene je već djelovala.
Citiraj:
Autor lowrider
Da li bi tako raspravljali da ste dobili nešto iz Austrije ili Slovenije? Npr Kroz tunele u Austriji je 80 ili 100 i ne pada vam napamet to prekoračiti, ko niti meni.
Isto na portalima ili led znakovima.
Da granica je ta koja je, za 1.1 km/h prekoračenja, za 0.01 promila alkohola ulaziš u viši iznos kazne prekršaja.
Imaš opcije, plati ili napiši žalbu.
Ovo nije pametovanje, tako stvari stoje
|
Razumijem te, ali kao što sam rekao gore, neću odrađivati kaznu ako ju smanjuju gotovo svima koji napišu prigovor, i to za puno gore prekršaje. Stvar je sudstva, a ne policije. Ispadam donekle licemjer jer obično kažem da u ovakvim slučajevima sudstvo poništava policijsko djelovanje, u lošem smislu. No, mislim da ipak ne zaslužujem oduzimanje vozačke jer ipak nisam toliko prekoračio brzinu na nekoj manjoj cesti van naselja, nego na autocesti, na ruti koju prolazim svakih par dana i gledam kako signalizacija nema veze s vezom - jer na tom čitavom kolniku nije bilo radova, nego su se odvijali u najdaljoj zaustavnoj traci preko duple barijere.
Ja i kako kod nas, tako i vani (ovisi kolike su tolerancije i jesam li van naselja, na autocesti i slično) stavim tempomat na određen broj km/h (10-20) više nego što je ograničenje, i time se zadovoljim. Ali eto, sada nisam prilagodio brzinu na vrijeme.
Citiraj:
Autor ruki31
tamo ima negdje kamera? 
|
Ne, policajac je stajao između dva kolnika, između ograda. Kad sam ja već izgasio tempomat, izgleda da je bilo kasno.