View Single Post
Staro 29.03.2018., 19:11   #4386
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Pubg poznat po ''super'' optimiziaciji.
Starfraft 2 koji osobno obožavam, debelo favorizira 1 jezgru Intela na što većem taktu...
Da, bzvz za usporedbu.
Ali da će većina igara počet koristit više jezgri, hoće.
Samo tamo negdje kad bude ryzen 3 i neko intel čudo od 150w tdp-a ispod kalodonta
Uvijek kad pričamo o AAA igrama danas i ulozi procesora u istima, on u priču nekako uleti starcraft 2, igri koja ima 8 godina, kojoj su se čak i u ono vrijeme čudili koliko je singlecore bound, armi i squadu (za zadnju vjerujem većina nije ni čula), koje su indie kategorija, odnosno koje su radili "dva čeha u garaži", te koje očito zbog manjka budžeta, ljudi i vremena nisu imali za proper engine, optimizaciju, a koje također imaju koju godinicu, te i u svoje vrijeme zaostale sa tehničkog aspekta. I onda te stare poluproizvode predstavlja kao neko mjerilo, tehnološki vrh zahtjevnosti, a to što i7 8700K ima 46% veći fps na 1080p od i5 6600K, kao i ryzen sa 100mhz manje i manjim IPC skoro 35% veći fps zbog jezgri (1700x stock) u gore linkanom KCD i sličnim igrama iz 2016/17/18 po njemu nije "cpu bound". Dvostruki kriteriji i ništa drugo

Naravno tu je i novi favorit PUBG, igra koja izgleda kao da je iz 2011 godine i jedan od najvećih favorita za "zlatnu malinu" najgore optimizirane igre ikad. Ali je igra popularna to stoji. Skylake i derivati tu ne bježe ryzenima toliko zbog prednosti u clocku i nešto u IPC-u koliko zbog toga što ne postoje aspolutno nikakve optimizacije za ryzen u tim engineima

Citiraj:
I have experience with UE4 & Unity. They are only optimized for Intel architectures due to Intel's long standing dominance. It's important to note not all instructions are equal, so IPC is entirely instruction dependent. These engines compile non-optimal instructions for Zen cores, so even at the same clock speed, an Intel core will be quite a bit ahead, nevermind the lack of multi-threading. The guys responsible for these engines focus on fixing the plethora of bugs and so CPU instruction optimization is the last thing on their to-do list, unfortunately for AMD because these engines are very popular with indie developers.
Što se tiče total wara tu je u krivu. On neko vrijeme ne spada u singlecore bound naslove, više idu na multithread. To je bilo u starijim naslovima. Evo npr. iz predzadnjeg naslova od prije dvije godine klik

Na primjeru i5 4690K i i7 5930K koji imaju isti IPC (haswell arhitektura), te isti base clock (3.5ghz, boosteve i5 ima čak veće) te sa gtx 1080 i7 ima skoro 30% veći fps samo zbog extra jezgri. To pretpostavljam isto nije cpu bound?

ovdje možemo vidjeti core load na 8 jezgrenom, a ovdje možemo vidjeti da ryzen u TW 2 isto ne zaostaje. Dakle to da je total war singlecore bound ne stoji neko vrijeme

Mislim ono, o čemu mi tu pričamo, gore sam linkao gdje sam intel daje upute kako povećati sklairanje između 6 i 8 jezgri u igrama

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 29.03.2018. u 19:20.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote