Citiraj:
Originally posted by ikocuba
Ti 5x.xx su ti najbrži što se tiče 3dmarka 2003 ali ne znam kakvi su u igrama, najbolje ti je da u igri testiraš (fraps).
Promjeni hladnjak jer je original sranje (neki od starog proca ili zalman za northgbridge sa ventom na njemu) i digni GPU, morao bi iči barem 130MHz iznad defaulta.
Mislim da sa starim driverima možeš imat problema s novim igrama pa zato u igri testiraj jel su stari brži.
|
Ma stari su generalno brzi 5-10%, i u 3DMarku i u igrama. Samo sta stara serija ponekad radi probleme sa najnovijim igrama. Nije da su prisutni neki glitchevi ili slicno, nego se zna dogodit da izbaci na desktop bez nekog posebnog razloga. A ta razlika od 5-10% i nije bas nesto znacajna u novijim igrama... tako je svejedno da li imas 30, 31 iili 33 FPS
Sta se venta tice... dobro mi je poznat taj hladnjak sa stare Gainwardove Xabre400

Lako za to kako on hladi, samo ima jedan specifican "zujavi" zvuk... and because of that, it has to go

A problem je i u tome sta sam ja sad navikao imat grafu sa pasivnim hladnjakom... hehe

Ugalvnom, zamijenit cu ga kad stignem. Sa ovim hladnjakom GPU nece preko 330MHz... tj. hoce on i do 430MHz, ali nakon sat vremena 3DMarka pocne izbacivat artefakte po ekranu u obliku horizontalnih crta. Tako da mi je ocito da je problem u grijanju, a ne u maksimalnom taktu GPU-a. No, bilo kako bilo... ja sam zasad zadovoljan. Za tu lovu koju sam dao, tesko da sam mogao bolje proci :clap: