View Single Post
Staro 09.12.2005., 12:35   #7
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Trenutno mi je drugi komp izvan pogona pa na ovaj imam spojena dva monitora-LCD i CRT i mogu samo reci da sam poceo stediti da si ubodem jos jedan LCD kad se drugi komp osposobi...neznam-mozda su me pojedini (dobri) LCD-i razmazili ali sliku na crt-u mi je sve teze gledati
Mislim da je sljedece sto cu si ubosti Samsung 19"LCD -970P...monitor je malo skuplji (4300Kn) od recimo 960BF no ima puno bolji prikaz a tek je nesto sporiji (6ms) te ima kontrast 1000:1, kut vidljivosti kao i moj 178/178,a i izgleda odlicno...Evo i link za recenziju mladeg mu brata -770P
Citiraj:
Originally posted by yoke
Ja ispred sebe imam samsung syncmaster 910T koji je bio ishvaljen u Bug ili PC chipu, neznam vise...uglavnom kad sam ga dobio bio sam isto razocaran...slova su bila razmuljana i trebalo mi je dosta vremena dok to nisam uspio ustimati...sad je to kolko-tolko prihvatljivo ali sam svejedno razocaran i nije mi jasno kako su ga ovi ishvalili a meni nije nista posebno...cak smo ga mislili vratiti koliko je imao losu sliku, naprema kolegicinom ( syncmaster 193T ) koji je stariji od mog, a tek prema 173P koji je 17'' ali stvarno ima dobru sliku i super izgleda...
Normalno kad ovaj 173P ima drugaciju matricu, nesto sporiju no ljepsih boja i boljeg kontrasta...Ja sam u to doba napravio kompromis i uzeo 172X (platio ga gotovo kao 19") i prezadovoljan sam tim izborom...
I ja sam vidio dosta stvarno losih LCD-a kojima ni sati kalibracije nisu pomogli...tu mislim na neke jeftinije modele Philipsa, entry modele LG-a pa i na Samsung710N koji je odlican za uredski rad, s obzirom na konkuranciju (koja u tom cjenovnom razredu redovito ima slabiji kontrast i katastrofalan kut vidljivosti), i na tome ostaje...
Kod kupnje LCD-a je dobro sto vise se informirati...ne stedjeti...te prije kupnje osobno vidjeti i isprobati taj monitor. Iako sam pobornik LCD-a mislim da je jasno da ako se nikako nemozes rastegnuti do skupljih i u pravilu boljih modela onda radije uzmi CRT...