21.03.2018., 03:42
|
|
|
ex zmaster76
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Autor trex
Došao Xeon + gererička ploča deklarirana kao H55 chipset, crni PCB - one najjeftinije na ALiu ili Ebayu
Sve sastavljeno - ne radi
ventovi se zavrte na pola sekunde i sve se gasi
Izvađeno na stol i probano drugo napajanje, drugi RAM, druga grafa, reset CMOS - ne radi
Nabavljen core i5 - 530 koji bi prema specki trebao raditi - ne radi
Doduše core i5 upali i vrti ventilatore, ne gasi se napajanje, ali to je to
Skinem hladnjak s chipseta a ispod pise "BD82QM57"
Googlam a ono pise Intel Mobile QM57
Znaci kinezi su zalemili chipset za mobilnu platformu na desktop plocu i nekako prilagodili da prima desktop socket 1156 procesore - htio bi osobno čestitati onome tko se toga sjetio
Chipset deklariran za 20 - 30 W TDP CPU a napravljen da prima Xeone od 100W
Da stvar bude luđa, u jednom trenutku je ploča upalila s Xeonom i spojio sam monitor i imao sliku : boot device not found...
Ugasio , opet upalio - sve štima.
Rekoh pa valjda su slaba bila druga 2 no-name napajanja od 400w a ovo staro FPS-ovo s 400W ga starta.
Kada sam sve prebacio u kuciste, opet isto, odmah se gasi (ne, nema nikakvih kratkih spojeva), opet izvadim na stol - nema sanse da se upali, 100 puta probao
Tako da sada slijedi beskrajno natezanje sa sellerom za povrat para...
|
Ja narucio maticnu i graficku sa wisha (aplikacija za mob), maticna sljaka, grafa je u banani, baca artefakte kad se instaliraju driveri, javio im to, trazili su samo sliku grafe da potvrde da sam ju zaprimio, vratili lovu nakon 2 dana umanjenju za postarinu, pa si probaj tamo pogledati ako jos imas volje zafrkavati se sa time. S tim da je maticna prosla bez carine, za grafu sam platio dodatnih 113kn (pdv plus sve troskove carine). Tako da kod njih ide puno lakse sto se tice refunda novcica, jer ide preko sluzbenog supporta nemas nikakav kontakt sa sellerom ako je ikakav problem.
|
|
|