19.03.2018., 19:59
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Autor 1v@n
U zadnjih 14 dana mi se drugi put dogodilo da mi je netko došao do podataka s Vise (debitne kartice) i napravio prvi put oko 200 kn troškova, a sad oko 60 kn (razne gluposti po americi, rusiji, kini...)
Naravno, kartica je prvi put blokirana odmah, rezervacije troškova nisu prošle... Stigla nova kartica prije 10 dana, taman prije poslovnog puta i jedino gdje sam je u međuvremenu izvadio je bilo u supermarketu (Migros) u Istanbulu (beskontaktno plaćanje + PIN). Trgovina nije neka lokalna rupa nego respektabilan lanac i tu nema šanse da mi je netko pokupio info s kartice.
Evo, zove banka danas, opet je kompromitirana i blokirana.
Jedino gdje su podaci od nove kartice završili je Booking.com (zbog rezervacije koju imam kasnije ove godine), na Zavvi.com (mjesečna pretplata) i na Paypalu. I Booking i Zavvi koristim već godinama bez ikakvih problema i sad u 2 tjedna odjednom broj kartice završi tko zna gdje čak dva puta.
Pročešljao sam i komp u potrazi za spywareima koji su mogli možda snimiti brojeve, ali nisam ništa našao. Zapravo, jedino mi to ima smisla, ali ako antivirus (avast) i malwarebytes ništa ne nalaze, izgleda da nema ničeg. Ni Chromeu ne dam da mi pamti brojeve kartice.
S čime možda još provjeriti da uzrok nije negdje skriven na kompu?
|
Najsigurnije format i novi win. Provjeri sa hitman pro i sa adwcleanerom
|
|
|