View Single Post
Staro 19.03.2018., 16:45   #4456
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Datum registracije: Jan 2017
Citiraj:
Autor livada2 Pregled postova
Da to je dobra racunica al ima taj ali...
Ako ti u nekom trenutku potrosnja predje 20kw na sat odma spadas u crvenu tarifu. Znaci upalis neki protocni bojler cirka 5kw+pecnica 2kw+vesmasina 2kw+ klima 2kw + par rigiova 2kw i evo te na 13kw i onda ak zivis u obiteljskoj kuci gdje su npr dve etaze i svi su na jednom brojilu i upalite svi sve u isto vrijeme eto vas preko tih 20kw.
To sto ces od 365 dana ti trosit 364 manje od 10KW(vrsne snage) njih ne zanima jer ce ti oni kao obezbjedit da svih 365 dana trosis tu jednom izmjerenu vrsnu snagu koja je presla 20kw ..

Spadas u crvenu tarifu a ak trosis prosjesno oko 1200kn struje mjesecno u biti ne trosis ni 2kw na sat...znaci 10 puta manje od toga sto oni ovdje spominju...
Ok, ajd mi onda reci kako će oni znati da si ti u tom jednom trenutku u jednom danu u godini šibnuo preko 20kW ako imaš staro dvotarifno brojilo (ili čak i jednotarifno koja još postoje, moja baka ga recimo ima)?

Ako imaš digitalno onda mi je jasno, ali ovo...

Citiraj:
Autor lit Pregled postova
20kW na full trošenju košta 11.000 kuna sa PDV-om.
Dobro, ja kad računam onda računam 1 kn / 1 kW, neidem sad točno u detalje
Pa sam računao zato tih 14880 kWh (20*24*31) * 1kn i zaokružio na 15 soma tek toliko da se stekne neki osjećaj koliko bi trebao struje potrošiti na mjesec da bi prešao u tu kategoriju

Inače, ja sam danas zvao HEP i rekao mi čovjek da to ništa nije službeno i da mi nezna ništa više o tome reći

Zadnje izmijenjeno od: maXonja. 19.03.2018. u 16:52.
maXonja je offline   Reply With Quote