View Single Post
Staro 09.12.2005., 02:27   #4
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Covjek misli na ovo pod Novostima:
" ATI-jevo ulaganje u Rialto chip za proizvodnju grafičkih kartica na AGP utoru dobiva svoj nastavak, koji će razveseliti brojne korisnike. Naime, Rx5xx chipovi ipak će doživjeti svoje AGP varijante u obliku X1600 i X1300 AGP grafičkih kartica. Jači model dolazi s RV530 jezgrom, dok će slabija kartica imati RV515 chip, a taktovi oba modela bi trebali biti istovjetni PCI-e izvornicima. Planova za X1800 seriju na AGP utoru nema, pa tako najjača AGP kartica ostaje X850 XT PE. Vrlo popularna i uspješna X800GTO serija također dobiva svoju AGP varijantu baziranu na R420 jezgri s početkom prodaje u narednim tjednima, dok će X1000 serija zaživjeti početkom naredne godine."

Osobno mi to i nije nesto previse pozitivno za agp...ili je meni casa napola prazna ... jer ja to vidim samo kao definitivnu potvrdu da je aktualna generacija posljednja za agp...odnosno rekli su: evo vam jos i X1x00 serija ali samo do X1600, a poslije zbogom agp...

Sto se tice biostara taj XGP mi se nimalo nesvida (pogledajte ograniceni support grafickih kartica), a mogu si mislit koliko se tu jos "skrivenih" problema krije...i IMHO daleko bolji izbor je novi ulijev chipset sa podrskom za "pravi" AGP pored PCI-e...