Citiraj:
Autor lucija85
To i je jako razocaravajuca cinjenica. Kingdom Come ima nekih 80 fpsa u prosjeku i to bi bilo prihvatljivo, ako se malo poigra sa opcijama vjerojatno se moze doci do 100, bitno da vecina naslova po defoltu ide na 100+ fpsa. PUBG sa GTX 1080ti na 1080p ultra vec ima 120 fpsa u prosjeku sto je fenomenalno za razliku od mojih sadasnjih 40 fpsa. Sve brojke dosta frisko uzete od PC Gamera.
Ne mogu nikako odlucit je li GTX 1080ti overkill u tu svrhu. Mozda je najisplativije uzeti dobar model 1080 sa jakim gotovinskim popustom i zamjenit ga kad stigne nova generacija?
Znam da puno ljudi kaze najbolje pricekat pola godine ali ne vidim kakvu garanciju imaju da ce se cijene vratit na normalu blize MSRPu, cini se cista spekulacija. Oni kojima je bilo preskupo sve prije par mjeseci sad vec zale sto nisu reagirali jer je otislo i skuplje od toga. Ja ne radim neki panic buy jer se bojim da ce cijena rast i dalje nego samo zelim pronaci najbolju opciju u ovom ocito teskom trzistu.
|
Pa nije samo sada tako, tako je uvijek bilo. Možeš ti složiti kakvu konfu želiš, optimizacija i engine rade svoje.
Teško da ćeš nove naslove igrati na 144hz lockano, sve više open world igara dolazi. Po meni je svakako 1080Ti overkill za FHD. Ako ideš na 1440p onda možda bi i razmišljao o tome, ovako je to bacanje para meni osobno.
Uzmimo za primjer Wither 3, igra stara 3 godine. Nećeš dobiti nešto više preko 100FPS-a s 1080Ti. Isto tako i GTA V, igra stara gotovo 5 godina itd.
Previše si se fokusirao na te frapsove a ne na gušt. Uzmi 1080 običnu, igraj i uživaj. Nećeš ni vidjeti razliku između 100 i 130 FPS-a.