Citiraj:
Autor Gabre
Aj sad malo razmisli kakve su bile mogućnosti za CGI prije 15 godina i danas. A da ne spominjem prije 30 godina. Samo 3-4 godine naprave veliki pomak a kamoli više. Epizode 123 su i više nego solidno napravljene. 456 su remek djela za svoje doba izlaska.
Star warsi su oduvijek furali prave kostime, lutke, odnosno, da se izrazim "praktičnim" efektima. I zato su mi uvijek draži jer imaju određenu "realnost" u sceni.
Meni se kod ovih novih ne sviđa što su postali isti i ko neki drugi SF filmovi, nema više uopće tog stiha u priči i prezentaciji. Sve je bum bum Flash Flash brze izmjene scena, editing uzas... Nije mi to to...
Kadar ne traje pola sekunde a da ne dodje do promjene kuta.
|
Ne govorim o origanlnoj trilologiji u kojoj je Lucas režirao samo prvi dio koji je bio OK dječiji film, drugi dio je režirao Irvin Kershner i odveo serijal u malko ozbiljnije, crnije tonove te automatski podigao kvalitetu.
Pričam o Epizodi I, II, i III koje je režirao Lucas i napravio loše odglumljen i režiran čušpajz koji više ne mogu ni pogledati od srama
Ovi novi Disnyevi su sasvim OK u usporedbi sa Lucasovim sranjem u boji.
Kaj se tiče originalne trilologije glumci mora da su umirali od smjeha u pauzama od snimanja
https://www.youtube.com/watch?v=Tj-GZJhfBmI