Citiraj:
Originally posted by v3ky
Alpha: The Alpha PAL6030 is a socket cooler with an aluminum heatsink and a ball bearing fan. Its fan runs at 3,800 rpm and produces an airflow of 27 cfm. This model is similar to the PAL6035, however it has a smaller dimension at 60 x 60 x 30 mm
I to dobro hladi? :confused:
|
Ovdje si kopirao podatke od krivog modela. MUC model ima bakrenu jezgru. Ovo je neki PDF

(ne znam točno). Hladi odlično.
Citiraj:
Originally posted by v3ky
Dr. Thermal:
Brzina (Okretaji u minuti) RPM 3200 / 3800
Razina buke (dBA) 28.5 / 34
Protok zraka (CFM) 28.39 / 32.73
I to isto dobro hladi?
Ja nisam fizicar al to mi nema logike. Volcano 9 je na 5000rpm i 55 CFM, mora bolje hladit.
|
I taj hladi odlično samo je malo bučniji od Alphe ali i jeftiniji. Radi se o većem i tanjem ventilatoru koji puše prema unutra a Alpha puše prema van pa je i tiša.
Sa ne bi razglabali o fizici i sličnim glupostima, navesti ću neke podatke dobivene višemjesečnom upotrebom:
AMD Thundrebird 1300B@1433
Abit KT7 133A i Abit KR7
Temperatura je pod oba coolera i na obije ploče je bila (i sada je) oko 33-36 stupnjeva. Ponosni vlasnik se može i pohvaliti jer manje više redovito čita postove a nikada se ne javlja (sramežljiv je). Kada nije bio overclociran, tamperatura je bila manje-više ista.
U drugoj kombinaciji:
AMD 2100+
EPOX 8RDA+
Alpha 6030 MUC
Temperatura je oko 34. Ponosni vlasnik neka potvrdi.
Bilo je tu još nekoliko kombinacija ploča i procesora te još onog duplog titana a rezultati su bili isti. Navedeni podaci su idle. U full-u nikada ne prelaze 45.
Toliko o ThermalTake sranjima koje sam i ja jadan posjedovao i plakao. Malo zbog temperature a malo zbog buke koju su proizvodili.