Da li netko mozda zna koji model lanaca pase na ove dimenzije - 205/55 R 16 i 225/45 R 17 (jedan lanac za obe dimenzije)?
Nasao sam ove
https://www.gumelider.com.hr/lanac-z...ar/n-73-st-328 , ali cijena im nije bas popularna.
Naime, lanci mi trebaju sa 16' da se stvarno mogu koristiti ako zatreba (zimske gume), a za 17' (ljetne gume) samo da zadovolje zakonske uvjete (da stoje u gepeku do 15.04.) jer mislim da su u pravilu u 4. mjesecu temperature poprilicno previsoke za zimske gume.
Mada i za 16' zimske gume (Continental WinterContact TS860) cisto sumnjam da cu ih ikada trebati stavljati, ali eto neka se nadje.
Sa Scenicom kojeg sam imao prije ove Astre sam isao 10 godina na skijanja po Alpama (GY UG7, pa onda UG9), bilo je tamo i fest snijega i nikada nisam bio u prilici da moram stavljati lance. Ultragripice su sve same besprijekorno odradile, pa cisto sumnjam da cu i na ove zimske morati stavljati lance uopce.
Ali eto, neka se nadje ako zatreba i neka se nadje za zadovoljiti zakonske odredbe (do 15.4. na ljetnim), pa zato i nebi davao neke prevelike nofce i trebao bi model koji zadovoljava obje dimenzije.
Iducu subotu auto ide na redovni servis, a kako ce od ovog vikenda temperature znatno porasti razmisljao sam da prije servisa vratim ljetne kotace da mi odmah usput mogu i kalibrirati TPMS (koji senzor je na kojem kotacu). A i Continentalke mi lagano pile zivce kako su glasne posebno cim ovako malo porastu temperature...