View Single Post
Staro 07.03.2018., 13:15   #4315
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
OT: Pošten laptop je nočna mora kupit i u nekom normalnom protfoliu, ne samo u ovom nebuloznom dell/amd izboru.
Neki raspon do 5k kn su smeća al baš smeća koja jedva guraj par tabova u chrome-u jer imaju 4GB rama i takve nebuloze.
Onda je neki sweet spot od 5-7k gdje ima OK laptopa, al ništa posebno.
Onda do 10k nema ništ vrjedno spomena, jer se u tom rasponu dodaju "fićuri" koji rjetko kome trebaju, tač je---i screen, izvrtanje ekrana od 180 stupnjeva i slične nebuloze.
I na kraju, nači laptop za cca 6-7-8k kn koji ima SSD, iole pošten proc (barem 4/4 ali ne underpowerd neka verzija), 8 do 16Gb rama, bez grafe. Nema šanse, NEMA je---e šanse.
Tek oko 10k greću gayming laptopi sa ledicama i nebulozama i grafama koje netrebaju svakome.
Evo baš je frend starom uzeo laptop, novi intelovi entry level procesori koji dominiraju u jeftinim laptopima su dno dna. Znači moj celeron B800 koji je bio entry level cpu u entry level laptopu od 2500kn godine 2011. je dan danas jači od mnogih tih modela. Ej koliko je to godina, sramota što se uopće tako što danas prodaje. Što ti je monopol napravio, da ne može performansama prebaciti 7 godina stariji cpu u laptopima iste cijenovne kategorije...

Uglavnom da budem on topic, od ryzena zasad ništa (a tako kao što rekoh gore će mislim i ostati), najjeftiniji laptop sa ryzen 5 2500U ide od 6100+ kn, a sa ryzen 7 2700U od 7100kn. Ostatak je 15.6" IPS, 256gb gb ssd, gpu je integrirana vega, 8gb rama, klasa laptopa je nekakav upper mid range

S druge strane od intela možeš imati laptop sa faking gtx 1050 i i5 7300HQ od 5300kn ako pričamo o gamingu, a ako pričamo samo o nekom procesoru sa 4c8t i5 8250U ide u laptope od 4000kn... O čem mi tu pričamo onda? Tko će kupiti ryzen based laptop po ovakvim cijenama, jednostavno ih je malo i imaju previsoku cijenu, isto kao i do sada

Pretpostavljam da je vani malo bolja situacija sa ponudom, ali u globalu je ista priča, intel je puno jeftiniji
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote