View Single Post
Staro 07.03.2018., 06:35   #5936
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ono FLAT uzmi s rezervom, jer na B-netu to već odavno nije tako, neznam kako je na VIP-u, jedini pravi FLAT je na Amisu bio, jer sam jedan mjesec napravio 4TB i nije bilo nikavog prigovora a to sam napravio u samo tjedan dana, testiranje pa da vidim koliko može.

No znam da je na B-netu to bilo 300 GB, pa mislim da je sada to nešto više od toga, ali nije FLAT. A mislim da je tako i na VIP-u.

Hoću samo reći sa velikom brzinom 100/100 (amis) što je u praksi 11 Mbit/s ili pretočeno u download oko 40 Gb na sat x 24 sata i limit si prošao za manje od 1 dan.

E sada brzinu 100 pomnoži sa realno 3,5 i npr. B-netov limit potrošiš za 8 sati, ako imaš npr. 500/120 brzinu.

Štos je u tome da kada dođemo do brzina 100 ili većih ograničenje postaje brzina servera sa kojeg nešto skidaš.

Ako koristiš torente onda npr. upload od 20 Mbp/s je premali ako imaš download 100 jer se veza zaguši.

Simetrična veza daleko bolje iskorištava stranu za download, od nesimetrične, jer je mala mogućnost da će doći do zagušenja.

Tako da 150/15 ne znači da će dati više od 100/100 koliko imamo na amisu.

I za kraj ovo brzina od do je glupost jer se na optici bez problema postiže garantirana brzina, tako da ovo od do vrijedi za sve osim za optiku gdje ono što je ugovoreno mora se i isporučiti.

Realno gledano i najveći film od 70 GB (BDR, 4K HDR, višekanalni True HD zvuk) se skine sa 100/100 za kraće vrijeme nego što ti treba da ga pogledaš. Dobri torrenti idu bez problema sa brzinama od 10 Mbit/s, ali samo ako si i ti fer sa svoje strane, a to možeš biti jedino na simetričnoj vezi.
Na vip optici 500 nema limita i to sam vidio kod buraza iz prve ruke.Drugo je coax di djelis sa 100 drugih ljudi mrezu.Na optici imas vlastitu nit kao i na bakru paricu.Flat je optika 10000%

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

warlock25 je offline   Reply With Quote