Citiraj:
Autor lowrider
Navodno od tog Renolovog motora u Mercu je samo "R" ccc....
Tj. samo blok, ostalo je mercovo iz nule
|
Znao sam da ce netko "dic paniku" cim kazem da je merc kupio licencu od Renaulta i da je isti motor unutra. Odmah krenu teorije da to nije bas skroz tako. Svaki put, svaki put!

Razlika moze bit eventualno na ponekom testu vise nakon sklapanja auta i/ili malom prckanju po softveru (ali je to, IMHO, na tom motoru potpuno nepotrebno). Ne znam kakav je mjenjac pripasan na motor kod merca, moguce da su i prijenosni omjeri nesto drugaciji pa se u voznji moze cinit kao da je potpuno drugaciji motor. Iako je i to potpuno nepotrebno, ali ne znam kakvo je stvarno stanje.
Ljudi su bas skloni snobizmu i odmah im je povrijedjen ego... who cares ciji je motor ako je dobrih karakteristika, jeftin za odrzavanje i pouzdan? I ovako kod merca, bmw-a, audi-ja i slicnih placas prije svega brand, a onda sve one detalje, sitne dorade i dodatna testiranja na cijelom autu koje drugi nisu napravili jer donose malo, a kostaju puno. Ali ih oni zbog branda mogu naplatit pa ih boli dzon. To je njihov poslovni model koji "drzi vodu". Buduci da nije svatko spreman ili u mogucnosti to platit, onda se kupuju i drugi, cjenovno privatljiviji auti.