Citiraj:
Amd_Shill
Grijač vanjski zanemarivo troši
|
Pa eto koliko je to zanemarljivo , nek max 20w ode na grejanje kompresora ( pretpostavka ) znaci 80w mu ide na taj grejac , pa i nije zanemarljivo ali ume da bude korisno .
Ag008
Kako god , znaci da radi samo ispod 0c sto je opet prihvatljivo , pogotovo ako neko ima exktremne uslove . Ja licno vise volim da se pali samo kad meni i koliko meni odgovara ali bolje ista nego nista .
FitzTN
S obzirom da zivis gde zivis i da necemo u EU bar do 2025g , ne ocekujem da ce biti bilo kakav problem za naci r410a za razliku od onih koji vec jesu u EU . Pa cak i ta 2025 je upitna
Znaci ako imas opciju da biras izmedju r410 i r32 onda uzmi r32 , ali ako dobijas osetnu bolju klimu a ima r410 , zaboravi r32 .. Tako bih ja razmisljao a ti ces morati sam da preseces . Pa evo , jako davno je u EU ukinut r22 i zabranjena je prodaja fix klima , sad sedni pa se osvni kako je kod nas , ne da imas za naci r22 vec je r410a preporuka , zaostali smo za njima i nece se to skoro popraviti . A pored toga , kazu da je r32 zapaljiv gas a ovi nasi majstori rade ko sabani i sa r410 , mogu misliti kako bi bilo uradjeno sa r32 , da te bog sacuva
Znaci ako moze r32 ali sem sto ces dobiti klimu sa gasom koji je vise ekoloski , nista vise neces dobiti , preformanse su skoro indenticne r410a .
Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm