Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.03.2018., 17:48   #34672
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Stari, nije fotošop, nađena fotka na netu Ne stignem fotošopirati...pa izgleda da nisam jedini koji je primijetio istu stvar.
Kako protumačiti usporedbe audija i renaulta na tvoj način.

U retrovizoru vidim Audija i ne znam je li A3,4,5,6,7 ili 8. Isto kad vidim neki od Q-ova, ne znam koji je, bar dok ne naletim na veći ili manji pa uspijem usporediti po veličini

Kroz zadnje 2-3 generacije njemačkih auti je ista stvar. Iz daleka u retrovizoru ne mogu prepoznati jel mi dolijeće BMW 1,3,5,7, X1, X3 ili X5 i ista stvar s Mercedesima i pogotovo Audijima. Kod Audija, još mogu TT i R8 razlikovati jer su niži i širi, ali ovo ostalo je sve isto.

Ono što mi nije okej je da taj isti dizajn recikliraš kroz 3 generacije novog "premium" proizvoda. Kako se nazivati velikim i onda kupcima servirati novu generaciju auta koju je teško razlikovati od modela koji je 3 godine već na tržištu? Što si radio 3 godine??

Naravno da dizajn ne čini "premium". Ne postoji premium dizajn. Postoje "premium" materijali i jedino priznajem "premium feel".
Postoje dizajneri koji su "premium"...cijenom.

Tzv. premium je čisti gimmick danas. Sve što možeš je ubaciti neki "premium" materijal tipa drvo, koža (koja je već standard svuda), aluminij ili carbon, sve ostalo su skroz uobičajeni materijali.

Sve ostalo je čisti brand image koji nam je usađen kroz godine konzumacije proizvoda.
isto kako ti neraspoznajes Audije, ja neraspoznajem renaulte jer me apsolutno ne zanimaju.

a ovo za premium, to je tako blesava rijec, nije samo stvar materijala, vise bih rekao pristup detaljima, ergonomiji, fit and finish, feedback sa tipki, volana, vrata, zvucnoj izolaciji, sitnim detaljim aunutrasnjosti, mirisu, itd itd itd...

iskreno zvucis kao osoba koja se nikad nije vozila u takvim autima i onda natucas bezveze. vjerujem da jesi, samo te to ne dira 1% i svejedno ti je u cemu se vozis. I imas pravo na to.

njemacki auti vise klase su definicija najboljeg u auto industriji i tu prica staje. Stalni razvoj tehnologije, pogona, prijenosa, sigurnosti, itd itd..
cijeli auto svijet ih uzima kao referencu i teze da dodju na njihov nivo.

kome to nije jasno, nema mu pomoci.

Francuzima je trebalo 10 godina da izbace dual clutch getribu... i kad su je izbacili je bila govno... isto sa talijanima... a o tipa quattru na audijima nema potrebe trositi rijeci...

kako se ono zove awd pogon na francuzu? oh, da, nemaju ga... dok kod audija i u malom kompaktu (A3) mozes dobiti awd... i opet, tko nije probao i vozio ce reci, a sto ce mi to, glupost, ovo ono...
Gabre je offline   Reply With Quote