Citiraj:
Autor Mommistake
Hvala na info Gabre. Daleko prevelika investicija i dalje za RH.
|
np. citaj dalje ispod
Citiraj:
Autor Pupo
Gabre ima fakat vrhunski setup, al možeš proći jeftinije i to dosta za neki prvi setup. Ja sam kupovao i polovno i na akcijama i svašta nešto i zadovoljan sam s onim. Naravno, sad me već vuče da bi nadogradio neke stvari, al ono, nekako moraš krenut.
A vjerujem da bi imao WOW efekt na tebe isto ko i Gabretov setup, zato jer nisi imao tak nešto doma. A kasnije, naravno to ti sve postane normalno, pa onda ideš prema ovome što ima Gabre.
Nemoj samo odustati. Ja sam prvo gledao filmove na zidu i slušao dijaloge na zvučniku koji je bio u projektoru  Malo po malo nadograđuješ.
|
meni je tamo od dana kada sam otisao na faks, 1998-e, mozda godinu dvije kasnije, kada sam uletio u neki audio video shop u vlaskoj, imali su neki setup slozen, receiver, neke zvucnike, i neki tada 16:9 CRT... DVD video je tada bio hit...
i pusti meni lik tada film Contact,
http://www.imdb.com/title/tt0118884/
scenu kada leti kroz crvotocinu. Ja sam tada bio toliko impresioniran kako je to zvucalo, da sam si tada rekao, ja moram kad tad ovo imati.
trebalo mi je samo 15ak godina da dodjem do toga...
tako je krenulo... odmah sam poceo kopati sto kako koliko kosta... tada sam imao neki slabi komp, nije ni imao TV out... pa naletim negdje u BUG-u ili Hackeru, na cijeli clanak o mpeg2 kartici uz pomoc koje mozes u kombinaciji sa DVD Rom-om, gledati filmove na kompu... tada je dvd player kostao cca 3000kn mislim...
pa krenuo sparat... pa kupim tu karticu i dvd rom u HGSpotu koji je tada jos bio u podrumu tamo u srediscu... polu legalno...
e onda... kako dobit zvuk... pa kupuj 5.1 zvucnu karticu... pa kupim neke plasticnjak ABIT zvucnike 5.1... sve to pospajam nekako, ispatim se ko isus dok sam skuzio kako dobit zvuk, itd..
inicijalno odusevljenje neprocjenjivo. Dolazila je ekipa k meni gledati filmove s DVD-a, a videoteka mi bila ispod prozora na Kneziji.
tv je bio 51cm philips iz 1989 valjda.
i onda se stalno nesto mjenjalo... sa ABIT na logitech 5.1, pa na Genius 5.1, pa na bookshelfe i receiver... tv u medjuvremenu zamjenjen sa Sony 72Cm... dugo sam onda bio na bookshelfima i subu i sonyu....
pa sonya zamjenila Panasonic 42S20 plazma.... pa je dugo bilo tako... pa receiver zamjenjen starim Sansui pojacalom koje je tako dobro sviralo u kombinaciji sa mojim bookshelfima da su to drame... u medjuvremenu se par puta selio (jbga podstanar cijeli jebeni zivot, kao i sad) pa je Sansui razbijen padom sa stola... :facepalm:
period ucenja, isprobavanja, testiranja, gustanja, i na kraju, jedno veliko iskustvo...
i onda kad sam ovdje doselio... rezultat vidite... isto sam krenuo sa jeftinim polovnim zvucnicima... polovnim projektorom... pa izmjenjao 3 seta zvucnika da bi dosao do ovoga... ne diram vise nista jakooo dugo.
eventualno nadograditi reciever na jaci model zbog podrske za vise kanala u atmosu... da mogu umjesto 2 u stropu ici na 4 i 4 sa strane... ali otom potom...
danas vec za 10k kn mozete imati kino.. projektor za 5-6k kn, i neki pristojan 5.1 set kojih ima stvarno solidnih...
a ima tu na forumu i skupljih puuno setupa nego mojih... eno Igorr ima vrhunski setup... pa jos par decki sto se ne mogu sjetiti imena tu.. kalel mislim ,itd