01.03.2018., 21:09
|
|
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Autor jean luc
Ako želiš samo bolji zvuk, za jednaku količinu novaca će ti dvokanalno stereo pojačalo pružiti više istog nego novi, bolji i skuplji AV receiver.
AV risiveri iz nekoliko razloga gotovo uvijek kaskaju za klasičnim stereo pojačalima, ponajviše zato što nude 5 i više kanala te razna procesiranja, pa je sam zvuk u Stereu - glazba, dakle - niže u hijerarhiji po važnosti.
Stereo pojačala više manje nude samo zvuk, pa je on većinom na prvom mjestu.
Ako želiš svoj risiver iskoristiti kao pretpojačalo, onda njegov pre out spajaš na in ulaze pojaçala snage, izlaznog pojačala odnosno power ampa.
Ovdje je recimo pripadajući Marantz model pojačala snage sa stražnje strane. Na njega spojiš svoj receiver u ulozi pretpojačala, a na njega priključiš zvučnike.
https://www.marantz.co.uk/uk/product...M7025_back.jpg
To će te isto dosta koštati, ali nudit će bolji zvuk od novog AV receivera slične cijene. No mislim da za tu lovu možeš dobiti i sjajno klasično dvokanalno pojačalo, koje će ponuditi najbolji zvuk.
|
Tnx. A jel znaš kako se onda to kontrolira, da li se amp uvijek pali kad i receiver? Ono, da više ne moram razmišljati o tome, da zvuk uvijek ide preko ampa i amen.
Citiraj:
Autor messiah
Čini se kao vrlo pristojan sustav, možeš poslati sliku kako su ti smješteni zvučnici?
Btw. da ne guglam, jesu ti KEF-ovi rear ported (pogledaj jel imaju rupu iza).
|
Zvučnici su blago zakrenuti prema slušatelju. Odmaknuti od zida po pravilima. Nemaju rupu.
Citiraj:
Autor Gabre
zaboravio na ovo odgovoriti, i mene zanima, jer su KEF Q500 vrlo vrlo solidni zvucnici. Vrlo lako da ti prostorija jako utjece na zvuk i polozaj zvucnika.
Da li su spojeni kako treba? Imaju nazad "prekidac" za bi wiring pa si jako dobro provjeri kako si spojio i jesu li "zakljucani" u pravom polozaju.
Ujedno, to nisu bassy zvucnici, ako ti fali muljanja u basu, to ovdje neces dobiti. Ali su jako jako muzikalni.
Imam Q100 i Q300 i ne mogu biti zadovoljniji. Q500 je floorstander verzija Q100 sa dodatnom bas jedinicom.
|
Spojeni su kako treba (single wire, nije bi-wire). Potenciometri su stegnuti na dobru stranu, to se sjećam da sam provjerio kad sam ih spajao.
Citiraj:
Autor Hrwoye
Imam isti taj receiver, i mogu ti reći da ni kod mene to ne zvuči kako treba... A znam kako bi trebalo zvučati jer sam imao Rotel integrirano, jedno vrijeme i bolji receiver i zvučalo je puno bolje!
Ono što bi i meni i tebi trebalo je multikanalno pojačalo tipa Emotiva XPA3/5/7 ili Monolith 3/5/7. Ne kužim kako nitko od naših distributera još nema emotivu u ponudi...
Evo ti link (baš sa emotivom xpa) kako se spaja av receiver i pojačalo - https://www.youtube.com/watch?v=dknIbQZMexU
edit: ovo je naravno u slučaju da sustav koristiš i za gledanje filmova (pretpostavljam da da, obzirom da si kupio av receiver). Ako mora bit Marantz, i hoćeš samo "pojačat" snagu tim KEF-ovima, onda uzmeš Marantz MM7025 - https://sonusart.hr/stereo/pojacala/...-pojacalo.html
|
Tnx sad mi je jasno kako se to spaja, dakle nama svako pojačalo tu mogućnost! Npr ja sam gledao Marantz slim pojačala i ona nemaju tu mogućnost, morao bi uzeti neki jači model koji to ima...
Citiraj:
Autor Gabre
ajmo sacekat da se javi Veky, jer ti KEFici moraju svirati dobro na tom marantzu.
garantiram da su mu lose pozicionirani, ili da nisu dobro kablovi spojeni
|
Ma da se razumijemo sve to uredno svira ali ja imam osjećaj da bi s tim zvučnicima (klasa 1000eur) to moralo finije svirati i da bi se jasnije i izraženije trebali čuti instrumenti. Ja se ne razumijem u toplo i hladno pa ne znam bolje objasniti  Prije toga sam imao Jana Tower zvučnike (klasa 500 eur) i nakon što sam zamjenio zvučnike nisam dobio nikakvo bolje poboljšanje. Jedino što imam nešto više basa.
|