Citiraj:
Autor fanATIk
Ček, hoćeš reć da izgled (iznutra i izvana) talismana, meganea i koleosa nije copy/paste???
I realno, kog boli neka stvar za to? Ne kupujem paletu vozila, nego jedno. Ako izgleda dobro, zabole me što njegovi rođaci izgledaju slično.
A isto ne znam zašto bi izuzeo bmw, copy/paste na najjače, unutrašnjost pogotovo.
|
OK, sad sam siguran da trolaš...
I dalje pričamo o dizajnu, u koji se očito ne razumiješ i ne želiš shvatiti da postoje smjernice u dizajnu, koje tvore prepoznatljivost branda i postoji ovo što rade Mercedes i Audi, a to je scaling jednog dizajna. Ne kažem da BMW to ne radi. Radi. No, pričam o konzistentnosti. Uzmi neki BMW iz...80-ih i uzmi neki trenutni model. Onda uzmi Audi ili Mercedes i pokušaj (osim logotipa), naći stvari koje su se i danas u sličnom obliku održale u tom dizajnu. Na Mercedesu i Audiju nećeš naći nijedno. Možda TI to ne cijeniš, ali tradicija je veliki dio imidža nekog branda i, možda ti to zvuči nevjerojatno, ali kupci to cijene i to je jedan od bitnih razloga zašto jedan brand vrijedi više od drugog.
Čitaj, besplatno je:
https://www.northstarmarketing.com/2...d-consistency/
Da se vratimo na fotke gore, radi se o 3 različita modela (a i klase) Audija, a i ova 3 Renaulta na kojima inzistiraš.
Možda ti iz tog bude jasnije o čemu pričam.
I dalje me ne zanima što ćeš kupiti i što ti se sviđa, pričam o dizajnu i nečemu gdje bi, prema tome što se voli nazivati "premium", trebalo imati više pažnje posvećene dizajnu.