View Single Post
Staro 01.03.2018., 04:20   #3186
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
i tako krenia ja po p2414, tek vidin taj model uopce nije vise aktualan, pa je dvojba pala izmedu u2414 i p2417. na kraju je u ipak pobjedia p (svaka slicnost s povjesnim dogadajima je slucajna! ), usprkos razlici od 300njak kunica.

odma da se razumimo, samsungov 22'' pls je prodan jer je kod mene odradia skoro cili 5-godisnji jamstveni rok, al nikad nikakvog problema s njime nije bilo, tako da je vrlo brzo otperja za 600kn....dell je time posta 5 centimetarski upgrade (a svaki cm se, jel, racuna). 27'' mi u globalu ne igra zbog polozaja stola/velicine monitora/mene pred njim.

sam monitor je dobar, atraktivnog je izgleda i solidne razine izrade. funkcionalnost mu je na visini - iako meni featuresi poput swivela i rotationa ne znace nista posebno, veliki su korak naprid u odnosu na samsunga.

ono sta je bitno je da je uniformnost ekrana dobra, bleed nepostojeci, glow se primjeti u gornjem livom kutu, ali i uz makar minimalno ambijentalno osvjetljenje ne dolazi do izrazaja. out of the box prikaz slike san odma korigira, jer tezim umjerenijem koloritu koji ne zamara na duze staze, a trebalo je i nesto vremena da se naviknem na potpuno drugaciju filozofiju prikaza u odnosu na pls matricu.

rezolucija je na samom gornjem rubu primjerenosti ovoj dijagonali, nema nikakve sanse da bi se ikad odlucia na 27icu s fhd-om. misljenja sam da bi se 1440p reza trebala standardizirat na 24-kama.

uglavnom, za ovaj cjenovni razred, dobar monitor. dellove spva zvjerke s 400 cd/m2 i 92% ntsc gamutom su ocito artefakti nekog drugog vremena, ovo danas su ekonomicniji i (trzisno ocito isplativiji) uredaji.
flyer1 je offline   Reply With Quote