View Single Post
Staro 26.02.2018., 15:54   #4462
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ko kaže da bi treba biti 5.8"?

Ja bi 100x radije 16:9 5.4-5.5" nego 18.5:9 5.8" jer je malo širi i niži display ugodniji za korištenje te se lakše dosegne prstom.

Ovo se bezrazložno forsira kao i svojedobno 16:9 monitori (nad 16:10) jer je jeftinije napraviti veću dijagonalu.
potpuno se slazem, jos kad bi bio netko sa znanjem matematike pa da izracuna povrsinu ekrana 5.5" u 16:9, i 5.8" u 18.5:9

meni S8+ u ruci kao da drzim nekakav harmony daljinski, a ne mobitel. Uopce ne kuzim odakle je dosla ta pomama za 18:9 formatom, jos jedna od onih izmisljotina ko ukidanje 3.5mm jacka, ajmo nesto drugacije, nema veze sto je totalno debilno

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Vecina. Prelazak na manji display bi bio apsolutni fail i to u Samsungu znaju.

I ja sam mislio da je 16:9 ugodniji za koristenje ali nije. Ovako dobijes osjetno veci ekran u 5.1" pakiranju. Ta sirina se jako, jako osjeti, u pozitivnom smislu. A i vecina sadrzaja bolje iskoristava novi omjer, osim 16:9 videa. Filmovi su npr, bolji.

Doseg prstom nije problem jer su S8/S9 i dalje relativno niski zahvaljujuci malim bezelima a i stock launcher podrzava swipe down bilo gdje za notifikacije.
aj razmisli sto pises. Koji to sadrzaj nativno iskoristava 18.5:9 omjer, daj molim te navedi primjere konkretno. molim te.
Gabre je offline   Reply With Quote