View Single Post
Staro 26.02.2018., 10:03   #351
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ne znam koliko si pratio, ali baci pogled na topic slike vaseg home theatera...
ja sam pravio okvir i koristio Carl's Ambient Light rejection (ALR) materijal.
Najebao se ko isus dok smo nategli, pa digli, pa se objesilo, pa skidaj, pa skidaj klamerice, pa popravljaj, pa dizi, pa se izvija.
Ja sam radio veliku dijagonalu pa je i to dodalo kompleksnosti. (135" )
s tim da sam koristio prakticki gredice za okvir no i dalje je bilo tesko.

inace sam odrastao u stolarskoj radnji, i znam raditi sa drvom i alatima, sto je bio najmanji problem.
Ali nategnuti materijal je druga prica.

Sve to izgleda super kad gledas na youtubeu, samo ne zaboravi da nemaju svi iste kriterije, da ekipu ne smeta ako mu je malo zguzvano, ili ako ima valove, ili ako mu je pola slike van fokusa jer je platno usukano, itd itd.. a to neces vidjeti ni cuti na youtubeu.

Na kraju sam opet kupio fixed frame bijelo platno jer mi nekako ALR nije sjeo, koliko ima prednosti, toliko i nedostataka.
od rolo platna bjezi, jer se guzvaju, stvaraju valovi na njima, a ako ces uzet rolo platno tensioned, e to ces platiti posteno.

a vec za 1000-1500kn imas fixed frame alu okvir sa platnom tab tensioned i izgeldati ce bolje nego bilo koja samogradnja. to ti garantiram.
nisam pratio dosad tu drugu temu, jučer sam bacio oko. Ok, onda ću odustati od samogradnje platna, ako kažeš da nikad s tim na zelenu granu. Pitanje je gdje kupiti fiksno platno? Gdje god gledam, ili su mobilna ili su rolo obična ili rolo s motorom. Fiksnog nisam našao ni u jednom dućanu. Daj prijedlog nekog dućana koji to ima.
Još samo da nađem projektor koji ću kupiti. poznavajući sebe, još ću na kraju završiti na 4k
izekos je offline   Reply With Quote