View Single Post
Staro 25.02.2018., 23:20   #2366
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
eto stvar je u tome što je t-com(HT) privatna firma i njima je osnovna zadaća izvuči što veći profit i čovjek koji je zadužen za nabavu routera plačen je po uštedi da bi ovaj router radio bez problema za kučne potrebe trebalo je vjerojatno u nabavi uložiti 5 eura više,e sad tih 5 eura x broj routera samo u hrvatskoj bi značila sasvim ljepa cifra,druga stavka je zakon mjerenje se vrši uvijek sa jednog kompa,mjerodavan je najčešće tehničarev laptop,tvoj komp ne uzimaju previše ozbiljno jer eto uvijek nešto može biti sj.... u windowsima,za takvo mjerenje je speedport ok router,za moderno hendlanje kučnih aparata mobitela i više računala nije,i internet više nije isti kao prije par godina tako da router mora imati dovoljno jak procesor da to sve može uredno odraditi,tehničar ti nesmije pod prijetnjom otkaza reći u oći da nešto nije dobro ili da je njihova oprema preslaba,kod mene su promjenili 8 speedporta u nekih 6-7 mjeseci i to iz razloga jer se pred njima dešavalo ,usporavanje nepronalaženje dns-a i pucanje dok mi nije dozlojadilo i nisam izbacio speedport iz upotrebe od onda je mir,na bakru je malo drugačije ali i na bakru možeš baciti speedport u bridge,koristiti ga za tel. i eventualni maxtv a za internet
koristiti svoj router ,na bakru ti je prvenstveno bitna kabelska udaljenost do centrale i starost i kvaliteta bakra koji vodi do centrale(što niti ti možeš promjeniti,niti će oni po tom pitanju bilo što napraviti) ,pa onda parice (mogu ti promjeniti,a i vidim po kutiji u mojoj zgradi da i mjenjaju stare za nove parice),pa zatim žica od parica do stana(što više ne spada pod njihovu nadležnost),i na kraju telefonska žica od utičnice do routera(što je dosta česti razlog smetnjama,znaju dosta često u u relativno kratkom roku strunuti)

-

skalar je offline   Reply With Quote