View Single Post
Staro 25.02.2018., 22:50   #7411
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Po tome bi zamjena ekrana mobitela ili televizora trebala rezultirati novom garancijom na ekran? Jer znam da praksa nije takva, a citajuci taj clanak ne vidim kako bi se drukcije protumacilo.
Praksa je u HR zanimljiva stvar. Trgovac nikada ne odgovara za APP metodu.
A neupućen kupac misli da je to tako.
Kad poslje sazna, misli da je izgubio to pravo jer nije odmah reagirao, što nije istina. Kad nastane problem vjerujem da 95% posto da će odmah pri pismenom zahtjevu biti riješeni, a tih 5% ostavljam ono što će prijavom biti riješeni samo zato jer je trgovac mislio da je njegova "praksa" iznad zakona.

Svjedočio sam kad se u autoservisu trgovac smijao osobi koja je pitala za novu garanciju na promijenjeni akumulator koji je naknadno bio kupljen i ugrađen kod njih - "što mislite kad vam se pokvari televizor i dobijete drugi da dobivate novu garanciju?". I uzalud mu pokazivati članak zakona jer je teško tada reći - da, ipak ste u pravu. Ionako mu nitko ništa ne može zbog tih riječi. Ali na papir ih staviti neće.

Moj prijedlog i dalje stoji - plaćam trošak (jer ja volim papir više od maila) pa ako treba i pivu onom tko želi da probamo poslati upit nekoj trgovini o zamijenjenom dijelu na njegovom laptopu ili štogod.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Malo kasnim, na putu sam... Ima i takvih ugovora. Dobiješ dodatnih par posto popusta i sve sam snosiš. U principu isplativije za neke stvari (npr. mi smo tako imali za printere jer imaju puno dijelova, no recimo nisam siguran kako bi hodalo kod npr. grafičkih kartica).
Thanks. I onda se ukalkulira u konačnu cijenu? Kao i ostali troškovi koji nastanu zbog zakonskih obveza - kao što je ponovno jamstvo na dio uređaja o kojem već par strana tupimo ovdje?

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Zakon je jako jasam, a što je najgore takav je već desetljećima. Zato mi baš nije jasno što ti nije jasno.
Zakon definira odnos kupca i prodavača. Nikog ne zanima odnos distributer / proizvođač i ostalo, niti je ikoga briga. To je poslovna briga distributera / uvoznika i ostalih, oni moraju riješiti probleme.

Taj biser je apsolutno točan.
To mu ja pokušavam objasniti već duže vremena. Ako ne vjeruje ni tebi ostaje samo zaključiti da čovjek ili trolla ili pokušava zamutiti vodu zbog osobnog interesa.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 25.02.2018. u 23:00.
Alfa_R je offline   Reply With Quote