Citiraj:
Autor Rista
Vecina. Prelazak na manji display bi bio apsolutni fail i to u Samsungu znaju.
I ja sam mislio da je 16:9 ugodniji za koristenje ali nije. Ovako dobijes osjetno veci ekran u 5.1" pakiranju. Ta sirina se jako, jako osjeti, u pozitivnom smislu. A i vecina sadrzaja bolje iskoristava novi omjer, osim 16:9 videa. Filmovi su npr, bolji.
Doseg prstom nije problem jer su S8/S9 i dalje relativno niski zahvaljujuci malim bezelima a i stock launcher podrzava swipe down bilo gdje za notifikacije.
|
Ali nije 5.1" pakiranje. Nemoj uspoređivati S8 sa Ajfonom
Recimo, da se S8 razvuče 2mm u širinu i smanji 1cm u visinu ima bi bolju površinu za većinu stvari.
Kamera je 4:3 omjera, videi su 16:9, web browser je puno bolji kad ima širine jer je preglednije i ugodnije za koristiti.
U biti ne postoji sadržaj koji je bolji na širem formatu ukoliko zbog širine pati visina (gledajući u landscape modu).
Ja dosta koristim browser i address bar je previsoko na tako rastegnutom mobitelu, širina takvog ekrana je premalena, u landscape modu je pak prenizak.
S8 je visine S7E koji ima 5.5" dijagonalu, ali dosta širi ekran i web je puno ugodniji za korištenje u portrait modu.
Da ne govorim kako S7E ima ogromne bezele u usporedbi i da je isti format s S8 bezelima da bi mobitel bija bar 1.5-2cm niži.
Ne znam kome je problem 2mm širi mobitel, ali 1-2cm viši je problem jer je razlika u širini daleko manja nego u visini.
Po toj logici bi moga napraviti 21:9 mob sa 6.5" ekranom dimenzija 17x6cm, šta bi to bilo bolje?
Citiraj:
Autor tor
Jesi probao ili pucaš napamet? Isti stav sam imao dok mi nije dopao šaka note 8...Ni blizu grozno kako sam zamišljao A i ne moraš razvlačiti prst skroz gore, zato postoji gesture za notification bar i ostalo.
EDIT, tulac sam za fotku, a vidim da pišeš gore "šteta što nije varijabilna"  Kak nije, pa jel ne mijenja sama zavisno od uvjeta?
|
Ma proba sam sve modele ali taj 18.5:9 ima smisla na Note-u i eventualno na S8+ jer su to ogromni mobiteli u 16:9 (ili svojedobno 16:10) formatu pa ih ovo malo omršavi jer imaš neku "normalnu" širinu preko koje ne smiješ ići i bolje je ići u visinu, ali za manje mobitele je kontraproduktivno.
Blenda je fiksna na 2 vrijednosti po ovome - f/1.5 i f/2.4 što je ok (očito ima neku redukciju a ne klasičnu blendu koja ima varijabilne korake kao na fotoaparatima).