View Single Post
Staro 25.02.2018., 20:21   #7406
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
ajmo pričekati nekoga da provede to sve u praksu pa da vidimo tko gdje i kako.
Provedeno je to n puta u praksi.

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
EDIT. Pitanje za Old Iggya - U IT kakvi su ugovori sa proizvođačima opreme.. postoji li ugovor tipa da se stopa kvara uračuna u cijenu i to je to. Da uvoznik onda sve snosi?
Malo kasnim, na putu sam... Ima i takvih ugovora. Dobiješ dodatnih par posto popusta i sve sam snosiš. U principu isplativije za neke stvari (npr. mi smo tako imali za printere jer imaju puno dijelova, no recimo nisam siguran kako bi hodalo kod npr. grafičkih kartica).

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ne želim ulaziti u raspravu tko je u krivu ili u pravu, no 2x sam naletio na skenjane 2.5" hddove iz laptopa te obavio provjere jamstva preko serial numbera diska na sajtu, jednom Seagate jednom Hitachi. U oba slučaja je pisalo da disk nije prodan zasebno i da kao takav nije pod jamstvom proizvođača.

Kako na to gleda naš zakon, nemam pojima.
Ne gleda nikako jer proizvođači (koji su u 99% slučajeva strani i nisu pravne osobe u RH) nemaju pravnih obveza u RH.
Kako su to drugi channeli support ne ide preko proizvođača.
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Brkate stvari, a niste još ništa dokazali već tumačite zakon kako vam odgovara i držite se toga
Zakon je jako jasam, a što je najgore takav je već desetljećima. Zato mi baš nije jasno što ti nije jasno.
Zakon definira odnos kupca i prodavača. Nikog ne zanima odnos distributer / proizvođač i ostalo, niti je ikoga briga. To je poslovna briga distributera / uvoznika i ostalih, oni moraju riješiti probleme.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Dosad sam mislio da nešto ipak znaš, al morao sam napraviti citat ovog bisera da ostane za svagda zapisano kakve nebuloze si u stanju napisat, i koliko nemaš pojma o čemu pričaš u ovoj temi.
Taj biser je apsolutno točan.