View Single Post
Staro 24.02.2018., 23:52   #8161
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Inače volim jeftine opcije, ali generalno napajanja ima smisla uzet bolja.
Nakon cca 6 godina sam zamjenio tx650 i prodao ga za pol cijene sto sam ga platio novog.
Sad imam anteca, i kad pogledam neki generalni zaključak je da puno više mjenjam komp i platforme itd nego napajanje.
Cijene napajanja lagano idu gore a ne dole, i to je komponenta koja najmanje gubi na cjeni. Anteca sam uzeo tu na forumu ni godinu starog s garom i sve za cca 400kn otprilike. Brijem da ga prodam za bar toliko i dan danas nakon koje godine korištenja.

Načelno brijem da to što je napajanje overkill da u biti samo može duže trajati jer se manje napreže ..valjda
Ne mora značiti. Imam doma Forton 250W staro 15 godina i radio je sigurno u gornjoj granici koliko je mogao dati i to dugo dugo. Dan danas ispravan u mojoj drugoj kanti.

S druge strane, moj prvi Seasonic X-760 je prdnuo na rosu a ne znam je li ikada došao u zonu "eto, sad malo osjetim da moram potegnuti".

Više tu ovisi kakve si kurate sreće ali da, ako je na cifru oko 1000 kn neka mala razlika u lovi, načelno uvijek bi uzeo ono sa više watta npr moja zadnja 3 napajanja su bila:
Chieftec 550W
Cors TX650
Seasonic X-760
I svi su bili skuplji ni 100 kn od modela sa 100W manje. Osim Seasonica. Tu je neš bilo čudno da je X-650 košta 20 kn više...

Sent from Mobara
Brko je offline   Reply With Quote