Citiraj:
Autor Lewis
Hajd samo sad jos daj link gdje se moze kupiti novi punto za 2000 EUR pa da eto pomognemo covjeku oko dileme i d aja uzmem epa rkomada za svkai slucaj d ase nadje kao budme imao sudar  .
Znaci ovo sr***e sa zvjezdicama i sigurnosti je krenulo od tamo gdje covjek pita za E46 iz 2001 godine ali za 2000 EUR i onda ekipa pocne pricati o sigurnosti novih auta i kako je bolje da kupi novi ?
Pa da covjek ima 10 000+ EUR za potrosit na auto mislis da bi pitao za auto od 2000 EUR ???
|
Ma znam
Nisam konkretno za njegov slučaj govorio već za ostale koji govore da su 20-30 godina stari "premium" marke auti sigurniji od novih auta.
Citiraj:
Autor Gabre
ovo testiranje je identicno vec 20 godina. A3 iz 1997-e ima 4 zvjezdice. To je tada bio jako jako visok rezultat, a nije ni danas nikako lose. Nazvati ga kantom je glupost. Ta platforma je koristena jaaako duuugo i na jako puno modela, i nikad nije imala epitet nesigurnog auta, dapace.
kanta je punto, matiz, aveo, yaris, te skatulice koje nemaju s cim upiti udarac a pogotovo u srazu s nekim vecim autom, ko recimo nekidan onaj sudar sa kombijem i puntom
da je umjesto toga punta bio nekakav sedan/karavan ili SUV zena bi odsetala iz sudara (karikiram) pa makar taj sedan/suv bio star 20 godina.
|
Kao što sam rekao ne treba se fokusirati na te zvjezdice iz 97 jer tada su zahtjevi za SVE testove bili manji.
Iako jesu ti stariji veći auti bolji u odnosu na puntaće i sl aute tog godišta ne znam koliko bi konkretno bili bolji u onom slučaju di se kombi sa 100kmh zabije auto