Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.02.2018., 16:03   #34354
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Hajd samo sad jos daj link gdje se moze kupiti novi punto za 2000 EUR pa da eto pomognemo covjeku oko dileme i d aja uzmem epa rkomada za svkai slucaj d ase nadje kao budme imao sudar .

Znaci ovo sr***e sa zvjezdicama i sigurnosti je krenulo od tamo gdje covjek pita za E46 iz 2001 godine ali za 2000 EUR i onda ekipa pocne pricati o sigurnosti novih auta i kako je bolje da kupi novi ?

Pa da covjek ima 10 000+ EUR za potrosit na auto mislis da bi pitao za auto od 2000 EUR ???
Ma znam

Nisam konkretno za njegov slučaj govorio već za ostale koji govore da su 20-30 godina stari "premium" marke auti sigurniji od novih auta.

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ovo testiranje je identicno vec 20 godina. A3 iz 1997-e ima 4 zvjezdice. To je tada bio jako jako visok rezultat, a nije ni danas nikako lose. Nazvati ga kantom je glupost. Ta platforma je koristena jaaako duuugo i na jako puno modela, i nikad nije imala epitet nesigurnog auta, dapace.

kanta je punto, matiz, aveo, yaris, te skatulice koje nemaju s cim upiti udarac a pogotovo u srazu s nekim vecim autom, ko recimo nekidan onaj sudar sa kombijem i puntom
da je umjesto toga punta bio nekakav sedan/karavan ili SUV zena bi odsetala iz sudara (karikiram) pa makar taj sedan/suv bio star 20 godina.
Kao što sam rekao ne treba se fokusirati na te zvjezdice iz 97 jer tada su zahtjevi za SVE testove bili manji.

Iako jesu ti stariji veći auti bolji u odnosu na puntaće i sl aute tog godišta ne znam koliko bi konkretno bili bolji u onom slučaju di se kombi sa 100kmh zabije auto
draksa je offline   Reply With Quote