20.02.2018., 20:23
|
|
Banned
Datum registracije: Dec 2017
|
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Kao što sam gore napisao Uglavnom im je naglasak da se radi o HDR monitorima sa freesync podrškom. HDR kao feature može postojati i na monitorima bez ikakvog "synca", na monitorima sa freesyncom, sa gsyncom itd. Dakle nema nikakve veze sa samom tehnologijom.
Recimo u početku je freesync mogao ići samo preko display porta, ako se ne varam mislim da sam pročitao negdje da je ovaj moj monitor među prvima kod kojeg ide preko hdmi. Dakle ajmo reći to je jedan od "freesync 2" featuresa, no ne znači da ih nemaju i freesync "jedan" monitori.
LFC (low framerate compesation) je jedini feature koji ima konkretne veze sa samim freesyncom. No kao što rekoh ima i freesync "jedan" monitora sa LFC, tu se ništa nije promjenilo i dalje je rezervirano za high end. Dakle radi se samo o tome da su sa tim imenom obuhvatili par karakteristika monitora pod jednom riječi.
Dakle sami freesync je i dalje freesync. Kad bi si uštekao vegu 64 imao bih ga, kao i buduće AMD grafe. HDR nemam jer monitor nije takav. LFC nemam, no to nije ništa neobično jer bih za to morao pljuti štajaznam 4 puta veću cifru. Ne znam kako bih jednostavnije objasnio
Malo je zbunjujuće što lijepe "freesync 2" na grafe, no kažem to je samo malo poglup marketing, sama grafa nema veze sa tim featureima (npr. ako monitor ima hdr onda imaš hdr, LFC itd. nema grafa veze s tim, njoj je samo bitno da podržava freesync, a sve aktualne ga podržavaju)
|
Nije to baš jednostavno za shvatit i objasnit.Nažalost izgleda da tvoj monitor nema LFC.
https://www.amd.com/en/products/freesync-monitors
Još nešto zanimljivo
https://www.amd.com/Documents/freesync-lfc.pdf
I nije ti rezervirano samo za high end jer ima i jeftinih LFC monitora kao AOC G2460PF,to je freesync 1 ali opet prema tome freesync 2 monitor ima još više pojačan i bolji taj LFC ako sam dobro shvatio nego freesync 1?
Zadnje izmijenjeno od: fAg. 20.02.2018. u 20:45.
|
|
|