View Single Post
Staro 20.02.2018., 12:34   #898
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ma sve šta vi pišete ima smisla.... ali... arhitekti rade rendere 5-10% vremena maksimalno.

I po meni je bitnije da komp radi brzo dok se crta.... dakle po meni single core speed ima prednost (dakle rađe Ryzen 1600 nego 1700, brži i fina ušteda u cijeni)

B350 ploče su više nego dobre. ja imam Asus B350-Prime - topla preporuka, kao i za ove koje je Max preporučio. Imam drugu konfiguraciju sa Asrock AB350 Pro4, ali nju nemam dovoljno dugo da kažem koliko je stabilna. Imam R7 1700 na obje, i mislim da sam bespotrebno potrošio više love...

Ja sam odlučio više love utuči u grafičke, jer 3d radim sa njima... pa imam GTX1070 na obje konfiguracije. Koje ne znam da li bi kupio po današnjim cijenama...

Osobno smatram da ako se primarno ne rade renderi... ništa jače od R7 1600 nema smisla.

Ja radim u Revitu, Autocad-u, Photoshop-u, Lightroom-u, Lumion-u... i komp mi je overkill za te programe

Za Archicad mu netko drugi mora dati savjet, zadnji put sam radio u njemu pred 5 godina - a radio sam na i5-4430 i radio sam rendere u Artlantisu, i sve je funkcioniralo odlično.

Da, koliko ja znam Archicad je dodao novi i puno bolji render engine, i kolege su rekli da je bolji od Artlantisa... i da njega skoro više ni ne koriste.