Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.02.2018., 12:29   #34310
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor n30n Pregled postova
Ne mora nužno konkretno onaj, ima sličnih i bez automatika. Općenito što mislite o toj liniji passata i motorima?
Koliko bi ta toyotica čupala benzina na 140-ak na autoputu?
S obzirom da takvog vozim, kažem, bježi od toga. Motor je najmanji problem, 1.9 TDI je izdržljiv motor ako koristiš ulje 505.01 specifikacije i redovito ga mijenjaš. Isto vrijedi za turbo, prošao sam preko 400 tis. km bez mijenjanja turbine, jedino ju je jednom trebalo počistiti kad je VTG zaštekao.

Najveći problem je osjetljiv prednji ovjes, teško da će na tom autu biti original, a zamjenski su drek (osim možda Lemfordera). Nosači motora vole procuriti, a na zamjenske odmah zaboravi, trebaš originalne hidronosače.

Pitanje je stanje amortizera (računaj da originalni izdrže oko 200 tis. km), kuplunga (isto 200 tis km, ovisno kakva ti je noga), dvomasenog (promijenio ga na nešto manje od 400 tis km), kiler voli procuriti , gumena crijeva rashladne tekućine, gumeno crijevo između turba i intercoolera (auto šišti kod davanja gasa, ekipa to krpa duct trakom), stanje kočnica (nisu skupe, ali ljudi na njima znaju štedjeti) i kočionih čeljusti (sve 4 sam morao reparirati nakon 300 tis. km), vakuum pumpe (papučica kočnice propada), letve volana (reparacija je dobra opcija), akumulatora (original je 1000 kn, isplati se jer mi je prvi trajao 11-12 godina), remenice klinastog remena (ako trese kod motanja volana u krajnji položaj, to je oko 500 kn popravak), računaj da je svakim 90 tis. km zamjena zupčastog remena... ufff, ima toga što se sve mijenjalo na njemu.

Ako imaš neko konkretno pitanje, pitaj. Održavanje i korištenje originalnih/kvalitetnih zamjenskih dijelova je ključno.
Garro je offline   Reply With Quote