Citiraj:
Autor Spikeman
Ak nemas novaca, jel bi ti znacilo nesto da maknu sve namete sa tog novog auta sa pet zvjezdica?
Imam susjede koji od 95-te do dana danasnjeg imaju i voze jedan jedini auto, skodu feliciju, zas si ne kupe novi auto?
Sent from LG G6
|
Upravo to. Zadnji članak gdje se navodi poticaj na kupnju novih automobila u vidu oslobađanja nameta i suprotno tome - malus na osiguranju za starije aute. U teoriji super, ali u stvarnosti netko kome je auto potreban a ne može si priuštiti auto skuplji od 15000 kuna bi to bio još veći teret (a to bi se ujedno reflektiralo na još lošije održavanje već ionako loše održavanih auta).
S druge strane, ako si ne možeš priuštiti auto od 100000 kuna onda ti je i onaj od 75000 jednako nedostižan pogotovo u državi sa prosječnim mjesečnim dohotkom od koliko, 5-6000 kuna. Pa nisu svi u mogućnosti izdvajati 1500 mjesečno za kredit i još cca 1000 kuna mjesečno na ostale troškove koje jedno vozilo traži.
Bez obzira na svoja primanja, nema šanse da imam auto u kreditu, a još manje da je njegova vrijednost veća od moje godišnje plaće jer je to moje poimanje realnog životnog standarda.