View Single Post
Staro 19.02.2018., 15:53   #895
Max Rockatansky
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg/Zd
Postovi: 677
Citiraj:
Autor PCn00b Pregled postova
Radi se o arhitekturi.

Uzeo bih 16 GB RAM-a (2x8) pa kasnije eventualno nadodao. Recimo da mi je bitniji response time tj da ne trza previse u fazi modeliranja. Znaci bolje procesor vece snage sa manje jezgri pretpostavljam. Ako bi uzimao Ryzen-a, u tom slucaju bi trebalo promjeniti i maticnu na gore predlozenu konfiguraciju?
Monitor ce za sada posluziti ovaj koji imam. Novi bi uzeo kada usparam nesto.
Bez obzira, i7 ili R7, svakako je praktičnije uzeti jači procesor pa kasnije dodati još 2 keksa RAM. Ne koristim ArchiCAD ni Revit, ali generalno, brzina procesora ne bi smjela imati neki utjecaj na modeliranje (eventualno ako imaš puno parametarskih modela), to je više stvar grafičke (OpenGL ili DirectX viewport) a ni tu ne treba ništa posebno. Na koncu, ne moraš imati uvijek cijeli model "upaljen", radiš manje dijelove pa ti ni jedna makina neće biti spora za to.

Za R7 je dovoljna i neka B350 ploča (to je kao niži segment, za razliku od višeg sa X370 chipsetom). Meni su se Asrock AB350 Pro4 i MSI Tomahawk pokazale ok, RAM ciljaj neki brži, 2400, 2666 ili 3000MHz (iznad toga su puno skuplji). Za prvu ruku i stock hladnjak je ok. Da dopunim prošli post, zato sam i napisao da je razlika R7 - i7 ~1.000 Kn jer i7-8700K ne dolazi sa hladnjakom pa svakako moraš nešto kupiti).

Usput, zar nije ArchiCAD u zadnjim verzijama dobio CineRender, odnosno Cinema4D render-engine ili je to ipak neka okljaštrena verzija ?
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote