View Single Post
Staro 18.02.2018., 23:18   #7340
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Čiji support kontaktiraš i koji EU servis? Konkretno za Sapphire.
Koliko ja vidim, oni te preusmjeravaju da se obratiš tamo gdje si kupio.

I problem kod takvim reklamacija preko proizvođača je što ćeš dobiti jamstvo onoliko koliko ti je ostalo do isteka originalnog, ili recimo 6 mjeseci.
Dok prema našim zakonima dobivaš novo jamstvo koje teče ispočetka.
Što ti je nejasno?
Konkretno, kad sam kontaktirao Seasonic, njihov support mi je odmah rekao da se javim MSANu jer su im oni partner u HR.
Na to odgovaram da mi je jamstvo koje daje MSAN isteklo jer je bilo 36 mjeseci i da mi je ostalo nešto malo do 5 godina.
Lik momentalno daje adresu kamo da šaljem u Njemačku. Nakon mog pitanja što sa garancijom novog/zamjenskog uređaja, on kaže 90 dana ili nastavak orginalnog jamstva do kraja, ovisno o povoljnijem ishodu za kupca. Budući je jamstvo bilo na 4 godine 11 mjeseci i par dana, dobio sam novo napajanje sa 90 dana jamstva.

Isto tako, napraviti će i Sapphire EU support u slučaju ako su 24 mjeseca gare u HR istekle, a ostala zadnja godina tvorničkog jamstva.

Jedno je sigurno, od Sapphirea ćeš dobiti novu/drugu grafu ali nećeš dobiti jamstvo novo od nule.

Slična/ista iskustva imam sa Seagateom, Kingstonom, Corsairom... isprike ako se ne mogu sjetiti još nekoga. Konkretno za Sapphire ne znam, ali valja pisati malo tamo.

Sent from Mobara
Brko je offline   Reply With Quote