Citiraj:
Autor panasonic
Čiji support kontaktiraš i koji EU servis? Konkretno za Sapphire.
Koliko ja vidim, oni te preusmjeravaju da se obratiš tamo gdje si kupio.
I problem kod takvim reklamacija preko proizvođača je što ćeš dobiti jamstvo onoliko koliko ti je ostalo do isteka originalnog, ili recimo 6 mjeseci.
Dok prema našim zakonima dobivaš novo jamstvo koje teče ispočetka.
|
Što ti je nejasno?
Konkretno, kad sam kontaktirao Seasonic, njihov support mi je odmah rekao da se javim MSANu jer su im oni partner u HR.
Na to odgovaram da mi je jamstvo koje daje MSAN isteklo jer je bilo 36 mjeseci i da mi je ostalo nešto malo do 5 godina.
Lik momentalno daje adresu kamo da šaljem u Njemačku. Nakon mog pitanja što sa garancijom novog/zamjenskog uređaja, on kaže 90 dana ili nastavak orginalnog jamstva do kraja, ovisno o povoljnijem ishodu za kupca. Budući je jamstvo bilo na 4 godine 11 mjeseci i par dana, dobio sam novo napajanje sa 90 dana jamstva.
Isto tako, napraviti će i Sapphire EU support u slučaju ako su 24 mjeseca gare u HR istekle, a ostala zadnja godina tvorničkog jamstva.
Jedno je sigurno, od Sapphirea ćeš dobiti novu/drugu grafu ali nećeš dobiti jamstvo novo od nule.
Slična/ista iskustva imam sa Seagateom, Kingstonom, Corsairom... isprike ako se ne mogu sjetiti još nekoga. Konkretno za Sapphire ne znam, ali valja pisati malo tamo.
Sent from Mobara