Odgledah ST: Discovery kroz u tri dana cijelu sezonu.
Ne znam sto reci osim vrlo dobra. Nije niti jedan, ali niti jedan serijal kako je zapocinjao, bio uvjerljiv. Sada kada gledam Picarda, Archera se sjecam kao i Siska, Janeway isto sada trenutno ide, original Kirk...... sve je pocinjalo mlako, neuvjerljivo, neuhodano, rekao bi nekvalitetno.
Discovery nije po tom pitanju nista losiji niti bolji. No svakako su zadrzali ST filozofiju zivljenja, nacine komunikacije, pravila ponasanja, poruke koje proizlaze iz situacija/razgovora, cak dapace - jel itko primjetio koliko zena na Discoveryiju ima? Kamera kada snimi most, gotovo svaki kadar zena. Dakle, pokrili su i jednakost, imamo i bratsku ljubav (i to izmedu afroamerikanca i valjda albino bjelca) i tako

.
Meni se svida, ne znam, ali sam odgledao bez najmanje muke cijelu sezonu. Ono sto je takoder drugacije - svaka epizoda je nastavak prosle, sto do sada nisam primjetio u ST fransizi.
Likovi su mi, osim Sarua, nebitni i nemaju karaktera. Lorca u oba svemira mi je OK, ostatak providni i prolaze, ali neuvjerljivi.
Jedini nedostatci su par trenutaka kada je reakcija predjetinjasta - Tilly pogotovo. No veselim se drugoj sezoni, a sada slijedi Altered Carbon
Btw, citao se Nathan Never, kao i Martin Mystery, Lazarus Ledd i neizbjezan Dylan Dog. Nisam dugo procitao film koji je skroz u stilu Dylana:
Dellamorte Dellamore.
Tko nije pogledao - ima domacu zadacu i trk u nabavku