Moje nekakvo iskustvo kaze:
Moras imati filing koliko brzo moras ici da bi koristio rucnu - pretjeras s brzinom, letis van. Prespor si, nisi nis napravio samo si se usporio.
Rucnu koristim sto krace, samo momentalno.
Koristim je u onom trenu kad prednji kraj auta pocne skretati, ne ranije.
Na kraju kad se ispraksiras skuzis da:
Sto manje koristis rucnu i sto vise igras na grip i brzinu u zavoju to ces biti brzi.
Setup auta jako utjece na to kako ce se ponasati pod rucnom - hoce li biti zivahan i lako zanositi ili ce biti mrtav i nece tako lako dozvoljavati zanosenje.
Neki auti ne traze toliko rucnu niti je vole, pogotovo na rasutoj podlozi gdje slajd mozes izvesti balansiranjem gasa i kocnice i prebacivanjem tezine.
Nema veceg gusta kada zaneses zadnji kraj i odvozis dugacki hairpin po špagi pred onom letargicnom publikom
Ne znam koliko si prije vozio ni koliko si upoznat kako efikasno voziti rally, najbolje skicni malo tutoriale ili pitaj konkretnije kada naletis na nesto... Meni je DR bio prva prava igra tog tipa i sjecam se da sam brzo pohvatao gamepad i igru... Nakon 20-30 sati igre sam presao na volan.
Na gamepadu dosta znaci dobar setup tipki, topli savjet, stavi gas i kocnicu na odvojene trigere (ne na jednu gljivu) jer ces ih cesto koristiti simultano i bit ce ti lakse kasnije.