Citiraj:
Originally posted by Bubba [B]No, to nije pravilo, jer se proizvode i vrlo kvalitetni D-SUB kablovi koji otklanjaju ghosting/ringing/bleeding koji se zna javljati na losim D-SUB kablovima a obicno se ispravlja spajanjem BNC kabla. Mane su te sto imas samo RGB + V/H refresh, odnosno nemas DCC informacija.
|
Da dodam da je danas gotovo porazavajuca (kod nas) ponuda BNC kablovinja
Motaju se dvije mizerije koje kostaju po 35kn.
Kvaliteta koju je bolje ne komentirati te u slucaju da prelazak nije zbog dobitka dva input-a ...zali boze truda sa ovakvim kablovima.
Nemogu vjerovati kako sam olako podavao svoje BNC-e koji su bas dolazili uz stare EIZO (po specifikaciji) modele....
Kad sam ovaj krs spojio ... stvarno sam bio blago receno razocaran. Srecom preko ekipe uspio sam ponovo nabaviti 2 komada teske BNC artiljerije od koje je jedan upravo Matrox uparirani kabel koji je dolazio sa pojedinim G4x modelima
Mota se po ducanima jedan model od 200kn i to je jedino sto se isplati razmatrati ako se ozbiljno misli iskoristiti BNC...
No najbolje je iskopati neku staru seriju od nekog poznanika kome vise ne treba jer je poludio za LCD-ima