View Single Post
Staro 13.02.2018., 22:27   #2432
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
inace su ti satovi apsolutno nepotrebni za postizanje bilo kakvih fitnes ciljeva, samo gnjavaza, taj novac se mogao znatno bolje iskoristiti za isti cilj koji god da jeste
Lijepo ti je Destro napisao da je to za znalce prirucni alat, konkretno taj model nije fitness sat (ima daleko jeftinijih opcija za one kojima treba samo pracenje pulsa i zone).
Mene recimo uopce ne zanimaju nikakvi fitnes ciljevi, u 95% slucajeva uopce ne nosim HRM traku jer mi ne treba i trosi mi bateriju, ali mi je kod kretanja planinama (pjehe, bajkom, snowboardom ili biciklom) jako bitan podatak o nadmorskoj visini, visinskoj razlici, tempu penjanjanja itd. tako da prilicno precizno znam koliko jos ima do vrha, ili ako lovimo vrijeme za koliko smo gore i za koliko smo dolje. Pa kad tocno zalazi sunce, pa gdje je sjever itd.

Pa taj sat ima gomilu mogucnosti.
Trkacima je recimo jako bitan HR i pace (oni naravno sigurno nece kupiti sat sa barometrom koji im ne treba, kad mogu proci barem upola jeftinije). Recimo radis intervalne treninge. upucas u njega trening program i zvucnim signalom ti javlja kad treba mijenjati tempo, ili dal si u crvenom i sl.
Kroz monitoring, statistiku i gomilu popratnih podataka tocno se vidi napredak i zna se u kojem tempu mozes trcati i koliko - sto je jako bitan podatak ako se ide na utrku. Sat je tu kao kontrola, dosta pomaze da se covjek ne zakolje, subjektivno imas osjecaj da mozes potegnuti, a objektivno ne smijes nabiti tempo koje ce te satrati i neces zavrsiti recimo maraton.

Koristim Suunta, bit ce jos malo 3g. - i to mi je savrsen alat, jos se danas pitam zasto ga nisam ranije kupio

Tko zna sto je kupio i to adekvatno koristi, super, tko ga je kupio za naslikavanje i da zna koliko je sati - opet super, njegov problem
Nik je offline   Reply With Quote