Citiraj:
Autor trpi
inace su ti satovi apsolutno nepotrebni za postizanje bilo kakvih fitnes ciljeva, samo gnjavaza, taj novac se mogao znatno bolje iskoristiti za isti cilj koji god da jeste
|
Lijepo ti je Destro napisao da je to za znalce prirucni alat, konkretno taj model nije fitness sat (ima daleko jeftinijih opcija za one kojima treba samo pracenje pulsa i zone).
Mene recimo uopce ne zanimaju nikakvi fitnes ciljevi, u 95% slucajeva uopce ne nosim HRM traku jer mi ne treba i trosi mi bateriju, ali mi je kod kretanja planinama (pjehe, bajkom, snowboardom ili biciklom) jako bitan podatak o nadmorskoj visini, visinskoj razlici, tempu penjanjanja itd. tako da prilicno precizno znam koliko jos ima do vrha, ili ako lovimo vrijeme za koliko smo gore i za koliko smo dolje. Pa kad tocno zalazi sunce, pa gdje je sjever itd.
Pa taj sat ima gomilu mogucnosti.
Trkacima je recimo jako bitan HR i pace (oni naravno sigurno nece kupiti sat sa barometrom koji im ne treba, kad mogu proci barem upola jeftinije). Recimo radis intervalne treninge. upucas u njega trening program i zvucnim signalom ti javlja kad treba mijenjati tempo, ili dal si u crvenom i sl.
Kroz monitoring, statistiku i gomilu popratnih podataka tocno se vidi napredak i zna se u kojem tempu mozes trcati i koliko - sto je jako bitan podatak ako se ide na utrku. Sat je tu kao kontrola, dosta pomaze da se covjek ne zakolje, subjektivno imas osjecaj da mozes potegnuti, a objektivno ne smijes nabiti tempo koje ce te satrati i neces zavrsiti recimo maraton.
Koristim Suunta, bit ce jos malo 3g. - i to mi je savrsen alat, jos se danas pitam zasto ga nisam ranije kupio
Tko zna sto je kupio i to adekvatno koristi, super, tko ga je kupio za naslikavanje i da zna koliko je sati - opet super, njegov problem