Stigla mi je danas Roccat Suora.
Kao što sam napisao u jednom od svojih prijašnjih postova, dosad sam jedini doticaj sa mehaničkim tipkovnicama imao sa MS Thunder Pro, pa nisam nešto mjerodavan po pitanju usporedbe, no evo ukratko par dojmova, pa možda pomognu nekome prilikom kupnje.
Na prvu mi se tipkovnica sviđa. Koristio sam dosad CM Octane običnu tipkovnicu i pisanje na Suori mi je puno ugodnije, fluidnije i dosta manje griješim.
Što se zvuka tiče, mrvicu mi fali onaj zvuk klikanja plavih switchewa koji je imala MS-ova tipkovnica, no prilikom dužeg tipkanja glasnoća mi je pomalo počela smetati, a isto tako i okolini.
Suora je tiša, ali opet dovoljno glasna za nekoga kome je zvuk bitan.
Osvjetljenje mi je također bolje nego na MS-u jer nisam ljubitelj RGB-a.
Možda nekome nije bitno, ali meni puno znači što tipkovnica ima numpad i tipke za pojačavanje i stišavanje.
Što se switcheva tiče, nisam imao uživo prilike isprobati smeđe tako da sam očekivao malo više taktilnosti, međutim što više pišem to se više privikavam na nju tako da to i nije neki problem, niti nešto što bi smatrao minusom. Zapravo, smatram to i prednošću u igrama jer mi plavi switchevi nisu odgovarali po tom pitanju.
Razliku između Octane i Suore neću uopće spominjati. Razlika se osjeti na prvih par pritisaka tipki i vjerujem da nakon samo tjedan dana pisanja na Suori membranska tipkovnica mi bude nešto nepoznato.