View Single Post
Staro 13.02.2018., 13:03   #11
trex
Premium
Moj komp

trex's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Heatpipe provjeren, ispravan, pokusao sam s plocicom bakrenom sto sam vec jednom na kompu jednom radio i super je ispalo na tom kompu, na laptopu ne, ista stvar, sad sam vratio na starom, stavio sam samo izmedju glave sarafa i sjedista hladnjaka male podloske da sarafi jace stisnu, i dobro sjedi, no i dalje temperatura divlja. Kad chrome recimo nije upaljen, temperature procesora i po jezgrama i zajedno su 40ak stupnjeva, do 50 max, cim chrome palim i neki šrot video pokrenem online, cpu load leti na 70ak posto i temperatura 75-95 i nije normalno. Dal je moguc kvar procesora kakav ili nesto slicno?
Nema veze koliko jako šarafi stisnu, nikakve podloške za šarafe tu ne pomažu.
Prema simptomima koje opisuješ ne sjedi ti dobro hladnjak 100%.
Pomaže jedino ultra tanka podloška od bakra, podmetnuta pod dio koji nema kontakt i namazana s pastom na obje strane. Ako staviš i malo deblju podlošku, dobiti ćeš kontra efekt.

Skini hladnjak, očisti dobro kontaktnu površinu i stavi hladnjak na komad dobro očišćenog stakla, na koje si prije toga stavio minijaturnu kapljicu vode.
Pogledaj odozdola i vidjeti ćeš kako se voda širi i na kojem dijelu nema kontakt. Nakon toga igranje s podloškom ili brušenje hladnjaka
trex je offline   Reply With Quote