View Single Post
Staro 12.02.2018., 08:27   #134
Brko
Protupožarac
Moj komp
 
Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Tamo gdje sunce vječno sja
Postovi: 22,222
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Ma ne kažem ja da motor nije kriv,kriv je 95%, ali mi je neshvatljivo da nemaš pola djelova na početku sezone a sam ih proizvodiš.I šta što je bilo 13.500 novih djelova,niti je prvi put da se mjenjaju pravila niti su se pravila promjenila samo njima,možda je i u drugim timovima bilo tako,možda je i Mercedes odgodio shakedown ili je Ferrari došao s pola bolida na testiranje,ne znam, niti za McL nisam znao dok nisam ovo pogledao.Ali sumnjam da je Mercedes išao na testiranje s jednim podom,izletiš,pukne ti guma i ode testiranje.Ali kažem tko zna možda je uvijek takva frka i možda je i prije bilo tako samo nismo imali uvid u to.
Prije 2009, testiranja su trajala sjećaš se i sam koliko. Odradili su sezonu prije sezone. Sezona je završila sredinom Listopada a počela sredinom Ožujka.
Sad sezona traje do 1.12 i počinje sredinom Ožujka, dobrih mjesec i pol manje za sve. A sama testiranja skresana na minimum. 2x po 4 dana.

I opet ponavljam, šasija je živa stvar koja se razvija tijekom sezone. Motor se ne razvija tijekom sezone i on je daleko najbitniji na shakedownu. Može se voziti i sa starim komponentama body worka, bitno je vidjeti što motor može (potrošnja, performanse, izdržljivost...). Powertrain je najbitniji. A motor je Honda napravila prema šasiji, dakle imali su sve što je trebalo. Ipak je McLaren bio Works team. Sad su morali napraviti šasiju oko motora iliti Customer team sa Renaultom.

Za literaturu, inače svima ovdje, tijekom sezone preporučujem www.autosport.com i www.f1gpupdate.net
Batalite domaće F1 stručnjake koji ne znaju copy pasteat tekst i još ga točno prevesti na HR
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Meni je zanimljivo da su uopće pustili taj dokumentarac u javnost... Ne znam koliko im je to pametan potez bio.. jedino dobra reklama za stofela

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Dokumentarac je sniman i kao takav poslužio kao izvanredno oruđe da je Honda napravila ono što je obećavala napraviti (motor bolji od Renaulta i Ferrarija, tik do Mečkinog), trebao je to biti dokumentarac o velikom povratku Honde i nasljedstva partnerstva koje je obilježilo sport 1988-1991. Ovako je ispao dokumentarac koliko je Honda zakurac što se F1 tiče. Nema tu više ni J od onog japanskog mentaliteta od nekad. Ostala samo tvrdoglavost.

Sent from Mobara

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 13.02.2018. u 09:45.
Brko je offline   Reply With Quote